Staažikas Kalamaja elanik Piret Tali on sülle haaranud ühe kohaliku legendi, kass Augusti. „Võimalik, et August on nagu „Alice Imedemaal“ Irvik Kiisu, kes tuleb ja läheb, kaob ja ilmub,“ arutleb Piret.

Foto: Kollaaž (3 × erakogu)
Raamat
13. mai 2022, 09:29

KATKEND RAAMATUST | „Minu Kalamaja“ autor Piret Tali: võid kindel olla, et kõige hullema lobudiku ees sinu lähikonnas seisatab keegi, et pildistada erilist elurajooni

Kirjanik ja ajakirjanik Piret Tali hakkas Tallinnas Kalamajas elades kord-korralt avastama, kuidas see elurajoon keskkonnana teda muudab ja ise muutub. „Siia kolides oleksin nagu istunud karussellile, mis võttis tuurid üles ja mul polnud õrna aimugi, mis toimub. Ainult kiirus on meeletu,“ kirjeldab ta.

Järgnev katkend pärineb Piret Tali vastsest raamatust „Minu Kalamaja. Hipsteriks saamatu“ (Petrone Print, 2022). Raamatu esitlus toimub sel nädalavahetusel Kalamaja päevade ajal: 14. mail kell 13.00 Kalamaja muuseumi aias (Tallinn, Kotzebue 16). Kell 15.00 viib Piret Tali huvilised ka jalgsirännakule mööda „Minu Kalamaja“ tuiksooni.

Edasi lugemiseks: