Majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Foto: Stanislav Moškov
Eesti uudised
6. mai 2022, 15:25

ÕL VIDEO | Mis saab LNG-terminali kai rajamisest? Taavi Aas: gaasinappus tavatarbijat ei ohusta (20)

Reedel andsid majandus- ja kommunikatsiooniminister Taavi Aas ja Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi ülevaate, mis saab LNG haalamiskai rajamisest.

Reedel selgus, et läbirääkimised Alexela ja Eleringi vahel LNG-terminali kai ehitamise üle kukkusid läbi. Ministeerium teatas seejärel, et LNG haalamiskai rajamise teemal jätkab valitsuse ja omaniku esindajana läbirääkimisi gaasi süsteemihaldur Elering.

Läbirääkimiste lähtekoht on, et Elering on riigi esindajana valmis kai omandama hinnaga, mis katab selle rajamiseks tehtavad tõendatud kulud koos põhjendatud kasumiga.

Reedel kohtub Taavi Aas LNG vastuvõtuvõimekuse rajamise aruteluks ka eraettevõtjatega.

Veskimägi ütles, et kaks tööprotsessi on pooleli. Üks puudutab ujuvterminali renti. Läheb nagu plaanitud: üks terminal on sügiseks olemas. Teine protsess on seotud haalamiskai rajamisega ehk nn Paldiski LNG-terminaliga. Elering on neljal korral kirjalikult esitanud oma tingimused, millistel tingimustel nad oleksid valmis rentima või müüma toru erasektorile, et nad selle valmis teeksid. Partnerid näevad seda kompleksse lahendusena: mitte ainult haalamiskaid, vaid ka gaasituru korraldust. Kardetakse, et kellelgi võib turul tekkida potentsiaalne eelis läbi terminali kasutamise.

Veskmimägi ütles, et gaasituruosalistel Eestis, Lätis ja Soomes peavad olema võrdsed võimalused.

Haalamiskai osas räägitakse, kas see saab olema rent või ostu-müügi tehing, see on hetkel analüüsi küsimus ja kompromissikoht osapoolte vahel.

TV3st küsiti, millised kodused ülesanded seisavad osapoolte ees. Kas Infotar ja Alexela on praegu täiesti üle parda heidetud? Aas vastas, et läbirääkimised jätkuvad ja kedagi üle parda pole heidetud. Sügiseks LNG-võimekuse loomiseks on ainus võimalus Paldiski kai. Paralleelselt tuleb igaks juhuks tegeleda muude plaanidega.

ERRist küsiti, mis on plaan B, kui sügiseks ei saa Paldiskis haalamiskaid tehtud ja me üldse LNG-võimekust ei saa. Aas vastas, et riik on soetamas gaasivaru. „Kus gaasi on võimalik asendada millegi muuga, siis sellega tegeletakse, näiteks juba Tallinn valmistub“. Jutt gaasinappusest puudutab suurtööstusi, mitte tavatarbijaid. Külma talve tarbimine on Aasa sõnul 3,5 teravatti ja kahe teravati jaoks on kate juba olemas.

ERRist küsiti, et kui Veskimägi loetles hommikul ettevõtjate tingimusi, millega nõustuda ei saanud, ja oma tingimusi, siis kuidas nüüd kokkuleppele jõuti? Veskimägi ütles, et nad ei seisa enda huvide eest, vaid Eesti tarbijate huvide eest ehk oluline on, mis hinnaga varustuskindlus luuakse. See on jätkuvate läbirääkimiste teema. Elering pole valmis kai koguhinda maksma, kui see jääb lõpuks eraettevõtjale.

Küsiti, kas hinnas jõuti kokkuleppele lähemale? Veskimägi ütles, et kindlasti pole küsimus vaid hinnas. Ettevõtjatele tahetakse anda kindlustunnet, et poliitiline raamistik on olemas. Veskimägi sõnul on oluline, et kasum ja risk oleksid Eleringi ja ettevõtjate vahel jaotatud.

Milline on ministeeriumi roll läbirääkimistes? Kas saab Aas saab öelda, millise hinnaga nõustuda? Aas ütles, et mõnikord on vaja vahendajat, kes mõlemaid osapooli ära kuulaks ja püüaks aru saada, kus kohas on probleemid ja teha omalt poolt ettepanekuid. Projektis on nii palju tehnilisi nüansse, et Aas pole nende läbirääkimiste üks osalisi, ta usaldab selleks professionaalne.

Küsiti, mis on see kuupäev, milleks plaan peaks paigas olema, ja millised on kai alternatiivsed lahendused. Aas vastas, et tuleb kokkuleppele jõuda ja valmis ehitada, kuid ka ehitamisel võib tõrkeid tekkida. Aas ütles, et kokkuleppele püütakse jõuda järgmise nädala lõpuks ja tunnistas, et läbirääkimised on venima jäänud.

ERRist küsiti, kas soomlased avaldavad meile survet. Veskimägi vastas, et olles teinud soomlastega mitmeid ühisprojekte, siis töötatakse ühise tiimina. Kokkulepe iga hinna eest on alati halb kokkulepe, ütles Veskimägi.

Küsiti, millal saaks laeva tuua näiteks Muugale. Veskimägi vastas, et saaks kohe, aga seal pole toru. Sadama enda seisukohalt oleks Muuga kõige ideaalsem. Tuleks mõelda, kui kiiresti toruprojektiga edasi saab liikuda.