Foto: Sten Semjonov
Eneseareng
23. juuni 2022, 11:17

Loodusterapeut Hipe Rohila: „Jaanitulest tuleb meie hingejõud, et armastada ennast ja teisi. Lõkke ääres võib soovida tulevikuks kõike head.“ (12)

Loodusterapeut Hipe Rohila teab, kuidas võtta jõudu saunast, ammutada väge taimedest ja kümmelda jaanipäeva lummuslikkus energias.

Lahemaa rahvuspargi ürgmetsas kõrgub lageda taeva all väekas säng. „Päikesetempli voodi,“ tutvustab perenaine. Hipe puhkemajas asub sadade kivide otsas tõeline maailmaime – päikesekiirte püüdmise ja tähevöö imetlemise troon. „Siin ühinevad Maaema ja Taevaisa. Nad annavad võimsa energia,“ lausub naine.

Ainulaadne küljealune on sel õuel üks paljudest energiakogumise paikadest. Siin on kivikogumid, kümned õitsvad taimed, koopa-, suitsu- ja tünnisaun – külluslik looduse spaa keset kultuuripärandit.

Jaanipäev on jaanitulega. Valgusest ja soojusest tulvil leedotuli aitab meil hoida eemale halba energiat. „Jaanitulest tuleb meie hingejõud, et armastada ennast ja teisi. Lõkke ääres võib soovida tulevikuks kõike head – tervist, energiat ja armastust,“ annab ta nõu.

Üht rituaali Hipe soovitab, sest see aitab vabaneda mittevajalikust ja luua uut.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99