Ed Sheeran, Taras Topolia.

Foto: Kollaaž (PA Wire / Scanpix, Vida Press)
Saund
3. mai 2022, 15:28

SÜDANTLÕHESTAV VIDEO | Sheeran kutsus oma remiksi laulma Harkivis võitleva Ukraina popstaari (2)

Ed Sheeran andis välja oma hiti „2Step“ uue versiooni, mille üks salm on ukrainakeelne. Seda esitab Ukraina bändi Antytila laulja Taras Topolia. Ka video viib mõtted Ukrainat tabanud sõjale.

Antytila solist Taras Topolia rääkis Briti ajakirjandusele, et kirjutas ukrainakeelsesse salmi loo, kus mees jääb Ukrainasse oma kodumaad kaitsma, kuid naine ja lapsed sõidavad ära

„Otsustasin rääkida omaenda loo, kuidas sõda mu pere jaoks algas,“ üleb Topolia, kes võitleb Ukraina vabaduse eest Harkivis. „Ja see pole ainult minu lugu. See on miljonite ukrainlaste lugu, kelle pered õudne pommitamine ja sõda lahku ajas - mõnel puhul igaveseks.“

Antytila Instagramis kirjutatakse, et kuna bändiliikmed sõdivad ja nende tavapärane helistuudio on langenud Vene okupantide kätte, polnud laulu salvestada just kerge. Video režissöör ja produtsent on Dmytro Shmurak. Video on pühendatud tema sõbrale, Ukraina režissöörile Dmytro Manifestile, kes suri poolteist aastat tagasi 30aastasena.

Youtube'i video striimise tulud annetatakse organisatsioonile Music Saves UA, varustamaks kodumaal viibivaid ukrainlasi humanitaarabiga.

Sheerani žest paistab olevat seotud märtsikuise ebameeldiva seigaga: Antytila avaldas soovi osaleda videosilla kaudu Birminghamis peetud staariderohkel heategevuskontserdil. Kuid Ukraina bändile öeldi ära, mis sest, et neile avaldas toetust ka Sheeran. Oma kodumaad Venemaa okupatsioonivägede eest kaitsvad muusikud olid korraldajate silmis sõdurid, kuid sõjaväega ei tohtinud heategevuskontsert seotud olla.