20 AASTAT JA TULEB VEEL JUURDE: Rate.ee tegutseb Andrei Korobeiniku juhtimisel vapralt edasi.

Foto: Martin Ahven
Inimesed
30. aprill 2022, 12:30

RATE.EE 20 | INTERVJUU | Portaali looja Andrei Korobeinik meenutab: inimesed ei uskunud, et Rate'i hakatakse rohkem otsisõnana kasutama kui „pornot“ või „seksi“ (2)

Noorest säravate silmadega programmeerijast Andrei Korobeinikust (41) on saanud tõsine poliitikamees, kes lippab erksal sammul mööda Toompea lossi koridore ja kui aega on korraks seisma jääda, klammerdub tema pilk kohe telefoniekraanile, et sealt tähtsaid teateid lugeda. Kui paluda tal foto jaoks veidigi lõbusam nägu teha, kisub ta veelgi rohkem krampi. Vahest mõtleks naeratuse manamise tarbeks millelegi mõnusale? Ei saa, sest rahvasaadik ei puhka!

Nädalavahetusele mõeldes tulevad Korobeinikul töömõtted, suvepuhkusele mõeldes samuti. Kas ta võiks vähemasti teha igavas hallis riigikoguhoones veidi pulli, otsides oma Rate.ee serveritest üles, milliste loominguliste kasutajanimedega esinesid pikkade aastate eest seal tema kolleegid, minna neile kohvikus ligi ja kasutajanimi kõrva sosistada? Mõni kiizuce või prettyboy01 nooremate rahvasaadikute seas ju ikka võiks leiduda? See idee ajab Korobeinikut vähemalt mokaotsastki muigama. „Ma arvan, et seda saaks teha küll, aga eks nad ütleks vast ise ka oma kasutajanime, kui küsiksin,“ jääb ta siiski tagasihoidlikuks.

Edasi lugemiseks: