BIKERID: Helged laulupoisid pimedas Tallinna öös. “Palju raha, ilusaid autosid ja naisi. See on meie unistus,” naeravad 2XL bändipoisid Indrek Soom (vasakult), Kaido Põldma, Sergei Morgun ja Lauri Pihlap.Foto: Erakogu
Inimesed
7. mai 2001, 23:00

2XL pani Ivar Musta nutma

“Me ei tahtnud üldse Eurovisionile minna. Pärast kolmandat korda, kui Ivar Must meid palus ja telefonitorus juba peaaegu nutma puhkes, me nõustusime,” räägib 2XL peamees ehk bändi vanim liige Ice.

Mis põhjusel te siis lõpuks nõusse jäite?

Lowry (Lauri Pihlap): “Mina ei olnud tegelikult algusest peale vastu.”

Craig (Kaido Põldma ): “Ja Semy tahtis Inesega tuttavaks saada. See oligi peamine põhjus, miks me lõpuks nõusse jäime. Semy tahtis hirmsasti minna. Võime tema kohta öelda mida iganes, Semyt pole ju kohal.”

Ice (Indrek Soom): “Eurovision pole lihtsalt meie teema, meil pole sellest mingit kasu. Neid riideid, mida me seal kanname, me ka väga tihti selga ei pane. Aga nõusse jäime tingimusel, et saaks lõbusalt aega veeta.”

Craig: “Õnneks pole meil ka suurt vastutust. Kui saamegi kahekümne kolmanda koha, mis siis - 2XLi keegi ju sõimama ei hakka.”

Kas te muudaksite midagi oma eurokavas?

Ice: “Jätame selle teema teiste otsustada.”

Craig: “Koledad särgid pidid olema.”

Lowry: “Kui särke poleks, oleks vist veel koledam.”

Ice: “Minu meelest võiks olla üks lahe pintsak peal.”

Kuidas Eurovisioni võistluseks valmistute?

Ice: “”President” Must käib meile hirmsasti peale, et me trenni teeksime. Ega me muidu eriti töökad pole.”

Lowry: “Jah, eks trenni tuleb teha, sest kõik hirmutavad, et seal on mitu miljonit pealtvaatajat.”

Craig: “Juba sellepärast tuleb harjutada, et sokk jalas värisema ei hakkaks.”

Mitmendale kohale “Everybody” tuleb?

Lowry: “Ei hakka spekuleerima. “Everybody” ei ole eurodisko, rohkem vana kooli muusika. Lavaliselt on ta kindlasti üks huvitavamaid.”

Ice: “Arvata võib, et väga kehvasti ei lähe.”

Craig: “Oleme plaaninud üllatada, aga me ei garanteeri, et see üllatus ka hea on... Meie suur lemmik on Hollandi lugu.”

Kas plaanite pärast Eurovisioni võistlust ka plaadi välja lasta?

Ice: “Praegu küll mitte. Väikeses kodustuudios demoversioonid valmivad, aga plaati pole veel tahtnud välja anda. Otsime tõesti võimalust. Kui Tanel ja Dave tegid oma plaadid Eurovisioni ajaks valmis, et neid seal jagada, siis meie otsustasime sama raha eest hoopis ketid valmistada. Me ei hakanud plaati tegema, et seal end metsikult reklaamida ja loota, et kuhugi jõuame. Sellist illusiooni ei maksa endale üldse mitte luuagi.”

Lowry: “Reklaami saab seal teha nii või teisiti.”

Craig: (muigab).

Ice: “Loomulikult tahaks ainult muusikale pühenduda, aga paraku nõuab elu ka muud. Meile tundub, et praegune koosseis on kõige vingem. Ja kui meil lõpuks läheb hästi, siis see tähendab, et just meil läheb hästi. Seepärast pole me ka tahtnud end ühegi Eesti muusikamagnaadiga siduda.”

Mis ketid need niisugused on?

Craig: “Ligi kakssada grammi. Plaatina ja hõbedaga. Igal ketil on oma tähendus ja oma hing. Kett on eeskätt imago küsimus, et suurendada enesekindlust.”

Kas Eurovision on fänne ja tuntust juurde toonud?

Craig: “Mind tuntakse rohkem porikärbselaulu kui 2XLi järgi. Tead küll seda: “Porikärbes porises. Porises, porises, torises... elama pean pori sees...” Seda mängiti paljudes Euroopa raadiojaamades.”

Ice: “Me pole erilist tuntust taotlenudki.”

Lowry: “Aga mina tahaks rahvale öelda, et ei ole 2XL ja Lauri Pihlap või Lauri Pihlap ja 2XL, vaid on lihtsalt 2XL.”