Sisuturundus
24. mai 2022, 15:50

KATSE | Aknapesurobot tundus mõttetu kuni selle hetkeni, mil avastasin, et saan akende pesemise ajal puhata!

Kokku kägardatud ajaleht ja klaasipesuvedelik – just niiviisi olen igal kevadel ja sügisel aknaid pesnud. Täpselt samamoodi nagu õpetas mulle minu ema ja tegi mu vanaema. Aknapesurobot millekski sedavõrd elementaarseks appi võtta? Tundub nagu mõttetu… Nii ma vähemalt arvasin.

Artikli lõpus leiad ka sooduskoodi!

Sõbranna ostis aknapesuroboti juba mitu aastat tagasi ning on väga agaralt sellele kiidusõnu jaganud. Nüüd, mil on iga-aastane aknapesemise aeg saabunud, laenas ta mulle oma robotit – Liectroux WS-1080.

Liectroux WS-1080 on pakendatud mugavasse portfellikujulisse kasti, millel on ka käepide. Nii on seda vajadusel mugav ühest kohast teise vedada – olgu siis keldrisse, maakoju või kuhugi mujale. Kuna mul varasemalt ei olnud aknapesurobotite kogemust, siis pidin kõigepealt tutvuma kaasasoleva manuaaliga. Et süsteemist täpsemalt aru saada, tuli võtta 20-30 minutit, kuid siis sai ka tegutsema hakata.

Kuna esialgu oli väike hirm, et äkki aknapesurobot kukub ikka akna küljest lahti ja puruks, otsustasin alustada rõduklaasiga – kui peaks midagi juhtuma, siis vähemalt kukub põrandale, mitte mitu korrust allapoole. Kukkumise tõkestamiseks on tegelikult olemas ka nii-öelda turvavõrk, mille külge robot kinnitatakse.

Tegin seadme puhastusmopi märjaks, paigaldasin selle tagasi, lülitasin vooluvõrku (kuigi robot töötab pool tundi ka aku peal) ning kinnitasin Liectroux WS-1080 aknale. Vajutasin seadme nupust tööle ning jäin seda esiti vaatama – et veenduda, kas ta ikka töötab nii kiirelt, lihtsalt ja ohutult nagu oli lubatud.

Muide, mina vajutasin küll nupust roboti tööle, aga tegelikkuses on võimalik seda juhtida nii puldi kui ka üllatus-üllatus, äpi teel. Seega on võimalik samal ajal tegutseda ka näiteks teises toas.

Robotil on kolm režiimi, kuidas ta töötab – üks on N-kujuline, teine on Z-kujuline ja kolmas automaatne. Mulle tundub, et pole vahet, missugune valida, sest mõlemad teevad efektiivselt oma töö ära. Maitse asi, mismoodi robot edasi-tagasi sõidab. Muuseas, robotil on ka aknaraami tuvastuse süsteem ehk siis see suudab põigelda eemale käepidemetest ja raamidest ning mõistab, kui raami polegi. Kui robot jõuab raamita ääreni, jääb ta seisma ja otsib uue tee.

Aga tagasi selle juurde, et jäin robotit jälgima – istusin kolm-neli minutit diivanil, samal ajal passis mu armas kass minu kõrval. Kiisu oli eriti segaduses näoga, ta on erinevate seadmete ja robotite osas päris umbusklik. Et mis imelik masin see küll on, mille perenaine jälle koju tassis…

Kui olin veendunud, et ega see aknapesurobot niisama alla ei kuku, võtsin hoopis raamatu kätte ja hakkasin lugema. Seade töötas nii vaikselt, et see ei tõmmanud üldse tähelepanu ning sain mõnusalt oma raamatule keskenduda. Ehk siis jah, aknapesurobot säästis mulle aega. Seda jääb ju tänapäeva maailmas nii väheks.

Minu maast laeni rõduakna välimisel poolel lasin robotil toimetada umbes 15 minutit, sest see oli mustem. Sisemise poolega kulus see-eest vähem aega. Tulemusele võin julgelt hindeks anda viis pluss – aknad said kiirelt ja mugavalt puhtaks, mitte mingeid rante kuskil ei täheldanud. Ja mis eriti hea – ma ei pidanud ronima tooli ega redeli otsa, et saaks kõrgemad kohad puhtaks!

Oeh. Kõik need aastad, mil olen kasutatud kägardatud ajalehte, tunduvad olevat justkui raisatud… Aknapesu võib olla nii lihtne ja kiire – selleks tuleb lihtsalt kasutada Liectroux WS-1080 aknapesurobotit! See tõesti säästab aega.

Tutvu aknapesurobotite valikuga Hometrendi kodulehel SIIN! Kasutades sooduskoodi OHTULEHT5, saad kogu tootevaliku 5% soodsamalt!