“Hommikusöök staariga” restoranis Allee - saatekülaline Anna Levandi; saatejuht Anu Saagim; peakokk Fjodor Timakov

Inimesed
27. aprill 2022, 10:36

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Anna Levandi: kui oleksin targem olnud, siis pidanuks ma juba tunduvalt varem haiglasse minema

Minu seekordseks hommikusöögi külaliseks on Eesti tuntuim jääkuninganna Anna Levandi. Anna, neiupõlvenimega Kondrašova on sündinud aastal 1965 Moskvas. Viiekordne Nõukogude Liidu meister naisüksiksõidus, neljakordne pronksivõitja EMil ja 1988. aasta MM-i hõbemedalivõitja tutvus Calgary olümpiamängude ajal Eesti tippsportlase Allar Levandiga ning kolis Eestisse. Neil on pojad Anders, Armand ja Arlet. Alates 1999. aastast on ta Anna Levandi Iluuisutamisklubi peatreener ja Rocca al Mare uisukooli direktor ja treener.

Hommikusöögil rääkisime Annaga nii ilusatel, kui ka valusatel teemadel.

Minu seekordseks hommikusöögi külaliseks on Eesti tuntuim jääkuninganna Anna Levandi. Anna, neiupõlvenimega Kondrašova on sündinud aastal 1965 Moskvas. Viiekordne Nõukogude Liidu meister naisüksiksõidus, neljakordne pronksivõitja EMil ja 1988. aasta MM-i hõbemedalivõitja tutvus Calgary olümpiamängude ajal Eesti tippsportlase Allar Levandiga ning kolis Eestisse. Neil on pojad Anders, Armand ja Arlet. Alates 1999. aastast on ta Anna Levandi Iluuisutamisklubi peatreener ja Rocca al Mare uisukooli direktor ja treener.Hommikusöögil rääkisime Annaga nii ilusatel, kui ka valusatel teemadel.

Anna on töötanud iluuisutamistreenerina lisaks Eestile veel Norras, Soomes, Rootsis ja sel aastal ootab teda Ameerika Ühendriik. Aastal 2017 avati Premia jäähall, mis valmis Anna ja Allar Levandi eestvedamisel. Tegusa naise õpilased on olnud Elena Glebova, Helery Hälvin, Natalja Zabijako ning nüüd ka Eva-Lotta Kiibus ja poeg Arlet Levandi.

Annat on paljudes intervjuudes tituleeritud venelaseks, keda Eestis kõige rohkem armastatakse. Samas on ta tunnistanud, et tegevspordi lõpetamine ja Eestisse tulek on olnud omal ajal rasked katsumused. „Mäletan, et ema nuttis, sest ta ainuke tütar läks justkui kaugele ära, samas on mul ju ka kaks venda, kes Moskvasse jäid. Ja minu jaoks oli Eestisse tulemine kindlasti rohkem ärevuse ja põnevusega seotud, kui himuga,“ meenutab Anna.

Edasi lugemiseks: