Inimesed

Algselt Õhtulehes ilmunud 15.04.2022.

Tarmo Urb: „„Valged roosid“ oli Tarmo Pihlapi hukatus…“ (11)

LISA KOMMENTAAR

06:58-le16. aprill 2022, 19:55
Toomas Urb poleks saanud aru Tarmo Pihlapi ootamatust surmast, sest ta polnud minekuteel, kui just mitte mentaalselt? Aga seda võisid ehk aimata vaid tema väga lähedased. Kui teatud astmes diabeedihaige kas unustab, või jääb pikemat aega ilma ravaimidopinguta, siis muutub ta ajajooksul apaatseks, teovõimetuks, ja siis on minek vältimatu. Teda poleks tohtinud üksi jätta, aga see on tagantjärgi tarkus.
asd16. aprill 2022, 23:37
Põhjuseks oli tõesti diabeet, aga minu mäletamist mööda leiti ta hüperglükeemilises olekus ehk väga kõrge veresuhkruga ehk kas siis kukkus alkoholi tarbima vms.
16. aprill 2022, 14:48
Joala laulis ka kavereid ja teiste heliloojate loomingut. Laulja ei peagi helilooja olema. Staarisaateist on näha, et vägevad lauljad on olemas niikaua kui populaarseks lauldud laule esitavad, aga hiljem oma tehtud lugudega vajuvad ära - siin me kokku saime, siin me kokku saime, siinme kokku saime, siinmekokku saime, siinmekokku saime, saimesaimesaimesaime.....Selliseid lauljaid autoreid meil mitmeid.
Juhanes16. aprill 2022, 17:38
Tänapäeva eesti lauljate suurim õnnetus ongi see, et omatehtud laulude eest tasustatakse neid väga heldelt. Veel mõnikümmend aastat tagasi oleks nad välja naerdud. Neid, kel midagi tõesti välja tuleb, on ikka armetu vähemus.
Nii on16. aprill 2022, 19:36
Lugesin kommentaari, kui just selajal tuli raadiost Zevakini ja Paia esituses: räägi mis meist saab- räägi mis meist saab- räägi....+ 5 korda. See laul ei oleks tohtinud eelvoorustki edasi saada. Kuidas nad küll finaali jõudsid, jääb kellegi sponsori saladuseks. Taolist "ämbrit" pole ma Eesti laulu puhul veel kogenud. Tarmo Pihlap oli minuealine, jah ta oli ülimalt populaarne, kuid tema laule käiati igas võimalikus saates niipalju, et lõpuks ma keerasin raadio teisele lainele või teleri teisele kanalile, kui ta "valged roosid" jälle kostus. Väga kurb saatus oli nii andekal mehel.
räägi mis meist saab'ile17. aprill 2022, 10:05
Zevakin seal ju ei laulnud vaid kähises! Üldiselt tänapäeval ei hinnata silmad kinni laulu vaid videoklipi ja solisti atraktiivsust.
16. aprill 2022, 13:35
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Rinne oli16. aprill 2022, 14:19
omal ajal eriti populaarne oma rahvalike lauludega. Sina 55-aastane poisike ei tule meie häid lauljaid maha tegema, s.h. Tarmo Pihlapit ka! Mida need kaks lauljat tähendasid ja tähendavad ka praegu eesti rahvale, pole Sul sellest aimugi.
Kõige naljakamale kohale!16. aprill 2022, 16:56
Artur Rinne oli esmese vabariigi ajal populaarseim laulja, popualaarne ka hilje. Kindlasti enamusele meeldis.Aga sina 55. aastane poisike ei tule meile ütlema, et Rinne oli uinamuina laulja!!! Ja jäta väga populaarne laulja Pihlap ka rahule. Need lauljad on mõlemad eesti rahva hinge pugenud ja jäävad sinna. Aga sina sinna ei mahu!!!
to kõige naljakam koht16. aprill 2022, 17:42
55 ei ole küll mingi iga Rinne hindamiseks. Mina olen 65 ja minu lapsepõlves oli ta veel üliväga populaarne laulja, liiati algas tema kuldaeg juba EW ajal. Ei maksa kõike kirja panna, mis sülg on suhu toonud. Häbi.
16. aprill 2022, 06:58
Mõnus ja aus lugemine. Kas teadjamees ei saanud viimases kõnes aru, et see viimaseks jääb? Kaks päeva on ikka väga lähedal minekule, selle peaks ära nägema.
e.16. aprill 2022, 12:49
Teadjamehel kõnepruuk otsekohene või vulgaarne? Laulud on Urbidel ilusad aga muusikaväline väljenduslaad, üldine moraal, mis hiljem avaldus, mitte nii väga. Muus osas ei ütle ühtki halba sõna, sest poiste põhikooliaegsed mälestused tulid tuttavad ette isegi tosin aastat nooremale... Et Pihlapi üheks eeskujuks oli Rinne, üllatas kunagi mindki. Aga suund oli ju õige - virtuoosseid pillimehi mäletatakse halvemini. Nö. laenatud laulud ei mõjunud häirivalt. Need hakkasid koos Pihlapiga oma elu elama, moodustades isikupärase terviku nagu Läätsel või Orumetsal.