Måneskin

Foto: AFP / Scanpix
Saund
14. aprill 2022, 11:17

Måneskin avaldas Ukraina toetuseks võimsa sõnumiga video: kasutame oma häält, et nõuda tegusid!

„Sõjapõgenikud Ukrainas ja maailmas vajavad kiiremas korras meie humanitaarabi. Me kasutame oma häält, et nõuda tegusid ning sama saad teha ka sina,“ teatab Itaalia bänd Måneskin sotsiaalmeedias. Toetuse avaldamiseks on bänd avaldanud võimsa sõnumiga video.

Itaalia rokkbänd Måneskin on ühinenud Global Citizen #StandUpForUkraine kampaaniaga.

Kampaaniaga liitunud artistid postitavad oma seisukohti ja videosõnumeid enda sotsiaalmeediakanalitele, et näidata solidaarsust ja toetust Ukrainale.

„Sõjapõgenikud Ukrainas ja üle kogu maailma vajavad kiiremas korras humanitaarabi. Me kasutame oma häält, et nõuda tegusid ning sama saad teha ka sina. Ühine meiega ja tee video, kutsudes maailma üles sõjapõgenikke toetama ja annetama lehel ForUkraine.com.“

Måneskin on esimene Itaalia rokkbänd, mis on kahe lauluga jõudnud Ühendkuningriigi singliedetabeli esikümnesse ning teine bänd Eurovisioni ajaloos, mis figureerinud Billboard Global 200 edetabelis. Bänd on kogunud miljoneid kuulamisi ja vaatamisi nii Spotifys, iTunesis, YouTube’is kui Deezeris ning andnud mitmeid välja müüdud kontserte. Måneskin tõestas Eurovisionil pärast aastatepikkust pausi, et lauluvõistlust ei pane kinni vaid ühe hiti imed, vaid sealt võib alguse saada ka edukas rahvusvaheline karjäär.

Vokalist Damiano, bassist Victoria, kitarrist Thomas ja trummar Ethan panid bändi kokku 2016. aastal. Nimi Måneskin tähendab taani keeles kuuvalgust. Nime soovitas Victoria, kes ise on poolenisti taanlane.

Bänd viljeleb erinevate muusikaliste mõjutajate segu – on nii rokki, räppi, funk'i kui poppi.

Bänd esineb Saku suurhallis alles 19. mail 2023. Sel suvel, 7. juunil esineb rokkbänd Leedus.