Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
11. aprill 2022, 10:20

Julian Lennon esitas ukrainlaste toetuseks esmakordselt oma isa kuulsat laulu (10)

John Lennoni vanem poeg Julian murdis Ukraina põgenike hüvanguks korraldatud heategevuskontserdil ammust lubadust mitte kunagi laulda oma isa kuulsaimat soolopala „Imagine“.

„Esitasin täna esimest korda avalikult oma isa laulu „Imagine“,“ kirjutas Julian (59) Youtube’is. „See laul peegeldab tunneli lõpus paistvat valgust, mida me kõik loodame.“

New York Posti teatel kandis The Beatlesi staari poeg, kes on samuti muuusik, oma isa rahuoodi heategevuskontserdil „Stand Up For Ukraine“, mis läks eetrisse Varssavist.

„Olin varem ikka öelnud, et kaaluksin „Image'ine“ laulmist ainult siis, kui käes on maailmalõpp. Kuid Ukraina vastu algatatud sõda on kujutlematu tragöödia. Tundsin nii inimese kui ka artistina kohustust reageerida sellele kõige tähendusrikkamal moel, mis minu võimuses.“

New York Posti teatel koguti Euroopa Liidu algatatud kampaaniaga Ukraina pagulaste abistamiseks 10,1 miljardit dollarit ehk 9,28 miljardit eurot. Leht märgib, et Julian Lennon pole esimene artist, kes Ukraina toetuseks musitseerides laineid lööb. Reedel andis legendaarne ansambel Pink Floyd (küll ilma Roger Watersita) üle 28 aasta välja esimese pala „Hey Hey Rise Up“, toetamaks ÜRO Ukraina humanitaarfondi. Palas kõlab Ukraina ansambli Boombox solisti Andri Hlõvnjuki laul.