Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
5. aprill 2022, 10:38

Ukraina eurolaulikud said riigist väljumiseks eriloa ja saabusid Iisraeli (5)

Seni polnud kindel, kas Ukraina Eurovisioni-esindajateks valitud folkräppansambel Kalush Orchestra saab maikuus Itaaliasse Torinosse sõita. Nüüd aga on bändi esindajatele antud eriluba riigist lahkumiseks. Eile saabus ansambel Iisraeli kontserditurneele.

Uudist vahendav Eurovisioni-veeb Esctoday.com seletab, et seoses Venemaa algatatud sõjaga on 18–60aastastel meestel keelatud Ukrainast lahkuda. Kuid Kalush Orchestra liikmed said eriloa, et oma kodumaad Eurovisioni lauluvõistlusel esineda.

Hiljuti kogunesid Kalush Orchestra poisid sõja algusest saadik esmakordselt. Kohtumispaigaks oli Lviv, kus alustati ettevalmistusi Torino eurolavale astumiseks. Ukrainlaste pala „Stefania“ on tänavuse Eurovisioni suursoosik. Bänd on nõustunud andma reklaamikontserte ja annetab tulud Ukraina hüvanguks.

„Tahame näidata maailma kogukonnale Ukraina muusikat, meie vaimsust ja murdumatust. Vajame praegusel raskel ajal tõepoolest tuge,“ vahendab Esctoday.com ansambli avaldust.

Times of Israel kirjutas eile, et Kalush Orchestra saabus esmaspäeval Iisraeli, osalemaks koos kümnete teiste konkurentidega nelja päeva pikkusel Eurovisioni-eelsel üritusel. „Israel Calling“ on iga-aastane muusikasündmus, millega tutvustatakse eurolaulikuid ja mis kulmineerub neljapäevaõhtuse kontserdiga Tel Avivis.