Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
4. aprill 2022, 10:54

SKANDAAL: naisi ahistanud koomikut tunnustati Grammy auhinnaga (2)

Grammy-gala vaatajate suureks hämminguks kuulutati parima komöödiaalbumi Grammy laureaadiks häbistatud koomik Louis CK, kirjutab Briti leht The Independent.

54aastane Louis CK oli tänavusel tseremoonial poleemiline nominent, nendib The Independent. Telepubliku seas väljendati hämmeldust, et Grammy just talle määrati. Menukas USA koomik oli katkestanud 2017. aastal ajutiselt esinemise, kui mitmed naised süüdistasid teda seksuaalses ahistamises. Louis tunnistas, et oli tõepoolest end mitme naiskoomiku ja -stsenaristi ees oma peenise paljastanud ja onaneerinud. Skandaali tõttu kaotas CK mitmeid koostööprojekte.

„Louis CK võitis praegu Grammy - juhuks kui te peaksite endiselt tühistamiskultuuri pärast itkema,“ säutsus produtsent ja stsenarist Carina Mackenzie Twitteris. Naiskoomik Jen Kirkman, kes 2015. aastal andis mõista, et on keeldunud seksuaalahistajatest ametivendadega koostööd tegemast, nimetas Louis' võitu Hollywood Reporteri teatel „jalahoobiks v***u“.

Louis tegi 2017. aastal skandaali puhkedes avalduse, milles ütles: „Need lood vastavad tõele. Olen põhjustanud valu oma perele, sõpradele, lastele ja nende emale. Mu võim nende naiste üle seisnes selles, et nad imetlesid mind. Ja ma kasutasin seda võimu vastutustundetult.“

Pärast põgusat eemalviibimist rambivalgusest naasis Louis CK püstijalakomöödia skeenele - mullu võttis ta ette USA turnee. The Independenti teatel oli ta mitmel sõul esinenud hiiglasliku sildi taustal, kus seisis „SORRY“. Komöödiaalbum „Sincerely, Louis CK“ ilmus 2020.

Kui Louis CK-le määratud Grammy nominatsioon mullu poleemikat põhjustas, kommenteeris auhindu jagava Recording Academy juht Harve Mason Jr: nad ei võta potentsiaalsete nominentide isiklikku tausta arvesse. Palju vastukaja tekitas Grammy nominatsiooni määramine ka rokkar Marilyn Mansonile, keda arvukad endised kallimad süüdistavad vaimses ja füüsilises terroris.