Sten TaliveeFoto: Robin Roots
Inimesed
3. aprill 2022, 12:51

SUUNAMUDIJA SOOMES | No tõesti, kui noormees ei julge mulle isegi kätt ümber panna või käsikäes jalutama minna, siis pole mul sellise ebakindla inimesega midagi rääkida (5)

Mida rohkem ma Eestis käin, seda rohkem tajun milline konnatiik see minu endine armas kodumaa tegelikult on. Kasvõi selle poolest, et olen sattunud läbi Tinderi kohtingule oma endise naabrimehe pojaga, koolivendadega ja isegi ühe kunagise sõbranna endise kutiga. Lisaks veel need uudishimulikud pilgud, mis sind jälgivad, kui tahad mõne kutiga hubases kohvikus diivanisse vajuda, on lämmatavad. Täna lõbustan end pigem mõne süütu välismaalasega - keegi neist ei tea minust midagi ja isegi kui ta pärast kodumaale naasmist meie kohtingust kõigile pasundabki, siis ei koti see jutt mind karvavõrdki.

Sa arvad, et sa oled oodatud? Sa arvad, et sind aidatakse igal sammul, sest tegu on heaoluühiskonnaga? Sa arvad, et sul lastakse tööle minna ja kodu leida? Sa arvad, et kõik käib sama kiiresti kui Eestis? Kui jah, siis arva seda kõike ja uuesti – sul ei ole õigus! Lühiblogis „Suunamudija Soomes“ annan mina, Sten Talivee, ülevaate sellest, milline on elu meie naabrite juures Helsingis. Kõik ei ole kuld, mis hiilgab ja olgu etteruttavalt öeldud, et eluke siin, üliturvalisena näival maal, on olnud üks paras katsumuste kadalipp!

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99