Will Smithile ulatati veidi pärast skandaalset kallaletungi parima meesopeaosatäitja Oscar.

Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
2. aprill 2022, 09:50

Will Smith astus löömisskandaali tõttu Ameerika filmiakadeemiast välja

Oscarite galal koomik Chris Rockile kõrvakiilu andnud Will Smith astus skandaali tõttu Ameerika filmiakadeemiast välja.

Smith kaotas Oscarite tseremoonial enesevalitsuse, kui Rock lavalt tema naise Jada Pinkett Smithi kiilaspea üle nalja heitis. Näitlejanna põeb alopeetsiat. Will sammus lavale ja andis Chrisile kõrvakiilu. Veidi aega hiljem naasis ta lavale, et vastu võtta parima meespeaosatäitja Oscar filmi „Kuningas Richard“ eest.

Auhindu jaganud Ameerika filmiakadeemiat on kritiseeritud, et see vägivallatsejat saalist ei eemaldanud. Väidetavalt paluti Smithil lahkuda, kuid too keeldus. Akadeemia alustas filmistaari suhtes distsiplinaarmenetlust. Nüüdseks on Smith oma pressiesindaja kaudu teatanud, et taandub filmiakadeemiast, sest tema teod Oscarite jagamisel olid „šokeerivad, valusad ja väljavabandamatud“.

„Nimekiri neist, kellele ma haiget tegin, on pikk ja nende seas on Chris, tema pere, paljud mu head sõbrad ja lähedased, kõik kohalviibinud ja ülemaailmne publik kodus. Reetsin akadeemia usaldust,“ vahendab People.com. Smith lisab, et võttis teistelt nominentidelt ja laureaatidelt võimaluse oma loomingu eest väljateenitud kiitust nautida. „Mu süda on murtud. Tahan viia fookuse uuesti neile, kes väärivad tähelepanu oma saavutuste eest, ning võimaldada akadeemial naasta oma imelise töö juurde, mida ta loomingulisuse ja filmikunsti toetamisel teeb.“

Smith lisab, et võtab vastu akadeemia edasise karistuse, kui selline otsus peaks langetatama.