SÕIDUTAB KIRGEDE KARUSSELLIL: Mati Narusk ütleb, et tema raamatust leiab tundepuhanguid, erootikat ja intiimelu halle varjundeidki. „Kui lapsepõlves tiirutasime ülemeelikult karussellil ja sõbrad kelgule aina kiirust lisasid, prantsatasime sageli lumme ja nalja sai rohkesti. Hiljem, jõulukarussellil kallimat kaisutades lubasime talle tähedki taevast alla tuua, aga ameerika mägedel kuristiku poole sööstes kiljatasime hirmust tuleviku ees. Sestap peaks meie elus olema võlusõnadeks armastus ja hoolimine,“ ütleb autor.

Foto: Robin Roots
Inimesed
27. märts 2022, 21:57

Telelegend kirjutas erootikasugemetega raamatu: „Eks mõni võib nüüd mõelda, et olen hulluks läinud.“

Austajannade unelmad purunesid. Mati Narusk: on olnud naisi, kel olid minuga suuremad soovid!

„Minus on slaavi temperamenti ja mind on alati huvitanud elu värvikirevus,“ põhjendab pikaaegne telemees ja maaelu kajastanud kultussarja „Viljaveski“ legendaarne saatejuht Mati Narusk, miks ta nüüd, 81aastasena, on võtnud sihikule elu salajasemad ja varjatumad sopid ning üllitanud pikantsetest lühijuttudest koosneva raamatu „Kirgede karussell“, mida ise nimetab naljatledes 40 halliks varjundiks. Pikkade teleaastate jooksul salvestus tema ajukurdudesse kohtumisi inimestega, kelle tundeelust on mõndagi huvitavat meenutada. Need lood on ta vaatlejana fantaasiasousti kastnud ja ridade vahele peitnud ka fragmente enda elust.

„40 halli varjundit on muidugi suurushullustus ja tugevasti üle pakutud,“ kõhistab Mati lõbustatult, kuigi üks tema raamatu käsikirja lugejatest arvas, et raamatul on tuntav hingesugulus Suurbritannia kirjaniku Erika Mitchelli üle maailma laineid löönud teosega „Viiskümmend halli varjundit“.

Edasi lugemiseks: