Mihhail Kõlvart

Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
23. märts 2022, 12:50

Kõlvart: sõjapõgenike soosimine võib tuua venelaste pahameele ja pinged (430)

Eesti venekeelsed inimesed võiva hakata ennast tundma võrdluses sellega, kuidas koheldakse Ukraina sõjapõgenikke, kõrvalejäetuna ning see võib Eesti ühiskonnas probleeme tekitada, ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Siin kaua elanud ja riigile lojaalsed kohalikud mitteestlased pole kunagi kohanud nii palju positiivset tähelepanu ja head suhtumist, mida saavad praegu sõjapõgenikud, rääkis Kõlvart ERRi venekeelses veebisaates.

Tema sõnul võivad Eesti venekeelsed inimesed leida, et ukrainlastele pakutakse isegi suuremaid soodustusi, kui kohalikele ning see võib põhjustada rahulolematust, kirjutab ERR.

Kõlvart rääkis, et pahameelt on kõige rohkem märgata sotsiaalmeedias, kus võib kohata suures koguses rahuolematust ja ka kurjust. See võib hakata lumepallina kasvama ning muuta olukorra plahvatusohtlikuks, kui teemaga mitte tegelda, rõhutas ta.

Teiseks tõi Kõlvart esile, et siinsed vene inimesed tunnevad, kuidas neid pidevalt testitakse lojaalsuse suhtes. „Seda ma tunnetan ka ise,“ märkis ta.