KÕMULINE KAADER: Sharon Stone räägib oma elulooraamatus, et talle lubati „Ürginstinkti“ võtteil: paljas jalgevahe ei jää näha. Ent filmi ekraanil nähes märkas ta oma tohutuks meelehärmiks, et režissöör Paul Verhoeven murdis oma sõna. Foto: Vida Press
Film
21. märts 2022, 16:19

„Ürginstinkt“ 30: kinoajaloo seksikamaid kaadreid saadi Sharon Stone’ilt pettusega (1)

Kui Sharon Stone esmakordselt oma läbimurdefilmi „Ürginstinkt“ nägi, virutas ta pärast seanssi režissöör Paul Verhoevenile vastu vahtimist. Lavastaja oli oma diivale lubanud, et tema paljas jalgevahe ei jää ekraanil näha. Ent ülekuulamisstseenist, kus sarimõrvades kahtlustatav naiskirjanik politseiuurijaid hüpnotiseerib, sai kinoajaloo kuulsamaid kaadreid. Stone leppis kurikuulsa vaatepildiga. Eks olnud ta ju rolli saamise nimel Playboys poseerinud.

20. märtsil 1992 USA kinodesse jõudnud „Ürginstinkt“ („Basic Instinct“) kujunes aasta üheks edukamaks filmiks. Erootiline põnevik, mille eelarve oli olnud 49 miljonit dollarit, tõi üle maailma sisse ligi 333 miljonit. Stone kehastas salapärast ja seksikat Catherine Tramelli, kirjanikku, keda kahtlustatakse sarimõrvades – mitu San Francisco meest oli akrobaatiliste seksivigurite ajal jäänoaga surnuks pussitatud. Tramelli jahtiva ja tema võrku sattuva jõhkra politseiuurija rollis oli toonane superstaar Michael Douglas, kes oli 1987 mänginud teises erootilises thriller’s „Saatuslik veetlus“.

Edasi lugemiseks: