Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
21. märts 2022, 12:00

Sotsiaalmeedias räuskaval Kanyel ei lubata Grammy-galal esineda

Viie Grammy auhinna nominendiks esitatud Kanye West sai reedel ebameeldiva üllatuse: tema esindajale teatati, et superstaari etteaste muusikaauhindade laval jääb tema käitumise tõttu ära.

Mullu oma abikaasalt Kim Kardashianilt lahutuspaberid saanud Kanye on viimasel ajal sotsiaalmeedias Kimi ja tema uut meessõpra Pete Davidsoni teravalt kritiseerinud. Kõva psühhoterror pidavat käima ka erasõnumite kaudu. Insaiderite sõnul on West levitanud kuuldusi, et tema noor rivaal põeb aidsi. Lisaks klaarib ta Davidsoniga arveid oma uues muusikavideos: seal maetakse Pete’i teisik elusalt.

Ka USA saatejuht ja koomik Trevor Noah, kes Westi agressiivset käitumist oma saates kritiseeris, sai sotsiaalmeedias Westilt rassistliku solvangu. Seepeale külmutas Instagram superstaari konto 24 tunniks.

Ajakirja Variety teatel otsustasid Grammyde korraldajad, et 4. aprilli galaks planeeritud Westi etteaste jääb tema murettekitava netikäitumise tõttu ära. Seda kinnitas ka artisti pressiesindaja. Esimesena uudist teatanud väljaande The Blast allikate andmeil polnud Kanye tiim Grammyde jagamist korraldava Recording Academy ja telekanali CBS otsuse üle üllatunud.

Noah on kogu skandaali peale toonitanud: ta ei soovi Westi tühistamist, vaid psühhoteraapiasse minekut.