SUURED PLAANID: Igor Volke räägib, et Putini plaanid ja unelmad ei ole olnud USA ega teiste lääneriikide luurele saladuseks. Enam ei arva keegi, et Venemaa ei võiks Ukraina kõrval ka Moldovat, Balti riike ja isegi Soomet rünnata.

Foto: Rauno Vahtre
Maailm
22. märts 2022, 22:30

Igor Volke: meist peab saama normaalne, hea kvaliteediga kosmosetsivilisatsioon, mitte selline, kes tapab valikuta naisi ja lapsi (1)

Vladimir Putin on missioonil. Venemaa presidendi utoopia näeb ette Ukrainast Kiievi eraldamise. „Tema on nagu taevast saadetud läänemaailma – seda kapitalistlikku, ebainimlikku draakonit – peatama või likvideerima ja vene unistust ellu viima,” räägib Volke. „See on nagu supikont – palju sinna liha külge jääb, seda näitab elu,“ lisab ta.

„Zelenskõi võib võtta oma kimpsud-kompsud ja põgeneda sinna (Lääne-Ukrainasse – toim). Elage, lääneukrainlased-bandeeralased, seal edasi, aga Kiiev, Kiievi vürstiriigi keskus, vene vaimsus ja süda, peab Venemaa osaks saama.“ Nõnda on Putini ajendeid ja eesmärke kirjeldanud Venemaa opositsiooniline politoloog Valeri Solovei, kelle esinemisi Igor Volke tähelepanelikult jälgib.

Edasi lugemiseks: