Suunamudija Sten Talivee

Foto: Robin Roots
Inimesed
13. märts 2022, 21:32

SUUNAMUDIJA SOOMES | Tegelikult olen ma haige ja ilma naljata! Just selles mõttes haige, et armastan oma kurbust leevendada väga haigel moel

Sa arvad, et sa oled oodatud? Sa arvad, et sind aidatakse igal sammul, sest tegu on heaoluühiskonnaga? Sa arvad, et sul lastakse tööle minna ja kodu leida? Sa arvad, et kõik käib sama kiiresti kui Eestis? Kui jah, siis arva seda kõike ja uuesti – sul ei ole õigus! Lühiblogis „Suunamudija Soomes“ annan mina, Sten Talivee, ülevaate sellest, milline on elu meie naabrite juures Helsingis. Kõik ei ole kuld, mis hiilgab ja olgu etteruttavalt öeldud, et eluke siin, üliturvalisena näival maal, on olnud üks paras katsumuste kadalipp!

Ma ikka vahel mõtlen, et ma olen täitsa hullult haige olnud ning seda täiesti süüdimatult. Kas te oskate ette kujutada olukorda, kus sa loed kõige odavamas poes sente ja sööd kaks päeva praktiliselt leivapalukesi, sest oled endale just…Täna ma ei oskaks sellist olukorda ette kujutada, kuid mõned aastad tagasi Eestis, väikse palga eest tööd rügades, just sellise olukorraga ma silmitsi seisingi.

Lühiblogis „Suunamudija Soomes“ annab Sten Talivee ülevaate sellest, milline on elu meie naabrite juures Helsingis. Kõik ei ole kuld, mis hiilgab ja olgu etteruttavalt öeldud, et eluke üliturvalisena näival maal, on olnud tema jaoks üks paras katsumuste kadalipp!

„Ma ikka vahel mõtlen, et ma olen täitsa hullult haige olnud ning seda täiesti süüdimatult,“ pajatab Sten. „Kas te oskate ette kujutada olukorda, kus sa loed kõige odavamas poes sente ja sööd kaks päeva praktiliselt leivapalukesi, sest oled endale just…Täna ma ei oskaks sellist olukorda ette kujutada, kuid mõned aastad tagasi Eestis, väikse palga eest tööd rügades, just sellise olukorraga ma silmitsi seisingi.“

Edasi lugemiseks: