Foto: Vida Press
Inimesed
11. märts 2022, 15:58

VIDEO | Benedict Cumberbatch poseeris filmifestivalil Ukraina lipuga

Santa Barbara festivalil auhinna võitnud Benedict Cumberbatch ilmutas laval solidaarsust oma kodumaa eest võitlevate ukrainlastega. Briti filmistaaril on Ukraina juured - sealt on pärit tema vanavanaisa.

USA festivalil Cinema Vanguard Awardi nimelise preemia pälvinud „Koera väe“ täht märkas lavalt lahkuma hakates publiku seas Ukraina lippu ning küünitas käe välja, et lipuga laval poseerida. Lisaks kutsus Cumberbatch kõiki üles Ukrainale toeks olema.

Veebruari lõpus Hollywoodi kuulsuste kõnniteel omanimelist tähte saades pidas Cumberbatch oma tänukõnes samuti Ukrainat meeles, kirjutab The Independent. „Ma ei saa täna rääkida … ilma et võtaksin jutuks Ukrainas toimuvat,“ ütles näitleja ja lisas, et tahab avaldada toetust ukrainlastele, aga ka neile Venemaa elanikele, kes püüavad Ukrainas toimuvaid koledusi peatada. „Me ei saa enam seda vaikselt pealt vaadata. […] Me peame tegutsema ja selleks on võimalusi. Te võite toetada organisatsioone. Võite toetada neid, kes põgenikke abistavad. Võite toetada inimõiguste organisatsioone.“