Foto: AP/Scanpix
Inimesed
9. märts 2022, 09:31

Ukraina juurtega DiCaprio annetas sealse sõjaväe heaks 10 miljonit dollarit (8)

Hollywoodi superstaar Leonado DiCaprio on teinud helde annetuse Vene vägede vastu võitlevale Ukraina armeele. Selgub, et 47aastase näitleja juured ulatuvad Odessasse.

Veebikülje Polish News teatel on DiCaprio annetanud Ukraina vägede heaks kümme miljonit dollarit. Superstaari perekonnanimi viitab küll Itaaliale, kuid tema emaema Helena sündis Lõuna-Ukrainas Odessas, kust siirdus 1917. aastal Saksamaale. Tulevast filmikuulsust kasvatasidki ema Irmelin ja vanaema kahekesi.

Ukraina päritolu on ka Hollywoodi näitlejanna Mila Kunis - tema sündis 1983. aastal toonases Ukraina NSV-s, kuid siirdus koos ema-isaga 1991. aastal Los Angelesse. Kunis ja tema abikaasa Ashton Kutcher on korraldanud ühisrahastusplatvormil GoFundMe Ukraina heaks rahakogumise, mis on vähem kui nädalaga sisse toonud ligi 19 miljonit dollarit. Kuulus paar seadis sihiks 30 miljoni kokkusaamise. Ise on nad kampaaniasse panustanud kolme miljoni dollariga.

USA näitlejanna Hayden Panettiere'i seitsmeaastase lapse isa, endine poksi raskekaalu maailmameister Volodõmõr Klõtško võitleb Ukrainas riigi vabaduse eest. Klõtško vanem vend Vitali Klõtško - samuti endine poksija - on Kiievi linnapea. Mõlemad on kuulutanud, et on valis Ukraina nimel surma minema. Volodõmõri ekskihlatu Panettiere teatas, et on asutanud organisatsiooni Hoplon International [hoploniks kutsuti Vana-Kreeka kilpi], mis aitab rahastada meditsiini- ja kaitsevarustuse soetamist ukrainlastele. „Mul pole sõnu, kirjeldamaks, mis tunne on vaadata sõja arenemist Ukrainas,“ ütles teletäht CNNile.

Linke abiorganisatsioonide infoga on sotsiaalmeedias jaganud ka Ukraina päritolu filmitäht Milla Jovovich.