MIDA SAAB RUBLADE EEST? Eestis on rohkem kui 4000 Vene passiga inimest, kes saavad oma pensioniraha Venemaalt. Pilt on illustratiivne.

Foto: Vida Press
Eesti uudised
8. märts 2022, 12:57

VILETSUS KUMMITAB?! Mis saab Eesti tuhandetest rublapensionäridest, kelle sissetulek sõltub Venemaast? (29)

Eestis elab teadaolevalt üle 4000 pensionäri, kes sõltuvad Vene rubladest, mille väärtus on sõja ajal kolinal kukkunud. Lisaks veel teadmata hulk endisi sõjaväelasi, kellest pole Eesti riigil mingit ülevaadet, sest pensioni maksab nende pangakontole otse Venemaa Föderatsioon. Mis rublapensionäridest nüüd saab?

Venemaa passiga kodanikel, kellel on võimalik valida, kas nad hakkavad vanaduspõlves saama Vene või Eesti pensioni, on igal juhul kasumlikum valida Eesti pakkumine, ütlevad nii Narva linnapea Katri Raik kui ka Narva eakate liidu üks juhte Ants Liimets. Nimelt on Eesti pension kordades suurem sellest, mida suudab pakkuda idanaaber. Venemaal oli 2021. aastal keskmine pension 15 744 rubla, mis Eesti panga valuutakursi järgi võrdub 177 euroga, kui võtta aluseks 21. veebruar ehk Ukraina sissetungieelne aeg. Või siis 134 euroga, kui võtta aluseks 1. märtsi ehk sõjaaegne valuutakurss. Eestis on pensioni baasosa aga 235 eurot.

Edasi lugemiseks: