Ukraina saadab Eurovisionile ansambli Kalush Orchestra.

Foto: EBU
Inimesed
2. märts 2022, 16:32

Ukraina Eurovisioni-räppar: „Mu pruut tegi täna esimest korda elus Molotovi kokteili.“ Mida arvavad loost Eesti eksperdid? (1)

Tänavuse Torino Eurovisioni lauluvõistluse suursoosikuks on tõusnud Ukraina folkräpparite Kalush Orchestra laul „Stefania“, mis jäi kohalikus eelvoorus teisele kohale, kuid sai ootamatult Eurovisioni-kutse. Praegu aga on muusikud ühinenud kaasmaalastega Ukraina vabadusvõitluses Venemaa rünnaku all. Bändi liider Oleh Psiuk ütleb, et „Stefania“ kõlab kõikjal ja sellest on saanud ukrainlastele hümn. „Algselt oli see laul pühendatud mu emale, aga nüüd on see mõeldud kõigile emadele.“ Oma hinnangu annavad loole ka Eurovisioni ekspert Juhan Paadam ja lauluvõistluse suur fänn, sisulooja Sidni Tomson.

Psiuk (27) rääkis oma kodulinnast Kalušist tõlgi vahendusel Briti telekanalile Sky News, et on jätnud praegu kõrvale oma muusikuelu, tegemaks Ukraina nimel kõik, mis tema võimuses. Ta on asutanud vabatahtlike tiimi. „Aitame inimestel Ukrainast kaugele sõita, otsime hädalistele toitu.“ Vastse euroräppari tiim koosneb umbes tosinast inimesest. „Mu pruut tegi täna Molotovi kokteile - esimest korda elus. Olukord on meie kõigi jaoks väga hirmuäratav.“

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99