Anett Kontaveit kinkis Eesti Vabariigi aastapäeval kodumaale kena võidu.

Foto: KARIM JAAFAR / AFP / SCANPIX
Tennis
24. veebruar 2022, 18:10

PEATAMATU JÕUD! Kontaveit murdis end maailma esikümne mängija alistamisega Dohas poolfinaali (1)

Sport on halastamatu: kui kohtuvad kaks head sõbrannat, peab üks neist võitma, teine kaotama. Eesti spordisõprade õnneks oli Anett Kontaveit (WTA 7.) Ons Jabeurist (WTA 10.) üle 6 : 4, 6 : 1.

Kataris peetav tenniseturniir on oma kategoorialt WTA 1000 ehk kõrgeim aste allpool slämme. Sealt ka põhjus, miks kaks maailma esikümnesse kuuluvat atleeti said omavahel kokku juba veerandfinaalides – top10 tennisistidest on Dohas kohal kaheksa kanget naist.

Neljandana asetatud Kontaveit, kes alustas kõrge tabelikoha tõttu turniiri teisest ringist, alistas teel kaheksa parema sekka esmalt Ana Konjuhi 6 : 2, 6 : 3 ning seejärel Elise Merternsi 6 : 3, 0 : 6, 6 : 2.

Veerandfinaalis Jabeuri vastu sai määravaks Kontaveiti kindlus. Tuneeslanna oli meie tennisistist parem vaid ühes statistilises näitajas: ta lõi kolm ässa, Kontaveit mitte ühtegi. Topeltvigu tegid mõlemad tennisistid kaks ja ülejäänud pallingunumbrites oli Kontaveit üle. Nii sai Jabeur terve matši peale vaid ühe murdevõimaluse, mille Kontaveit päästis. Eestlanna samas realiseeris kaheksast murdepallist kolm, neist esimese avaseti 10. geimis, mis tõi 6 : 4 setivõidu.

Kohtumise statistika

Foto: WTA

Matš kestis kokku tund ja 12 minutit ning Kontaveit-Jabeur lahingute seis on nüüdseks viigis: mõlemad on võitnud ja kaotanud kolmel korral.

Poolfinaalis peab Kontaveit Balti matši: Jelena Ostapenko (WTA 13.) alistas Gabrine Muguruza (WTA 9.) 6 : 2, 6 : 2.