Video: Tatjana Iljina, Liisi Ernesaks, Karol Kaldoja
Puuduta mind
16. veebruar 2022, 23:06

ÕL TV | Maailmarändurist kokk Fleur Sprenk: sattusin Norras tööle sellise inimese juurde, kes kooris mult kümme nahka

Maailmarändurist kokk ja Dereku Burger restorani eestvedaja Fleur Sprenk jagab väikeettevõtjatest kaaskannatajatele lihtsat nõu, kuidas selles pandeemiast tekitatud tohuvabohus mentaalselt normaalseks jääda ja sealjuures ka majanduslikult ots otsaga kokku tulla. Ta jäi aasta tagasi ilma kodust ja pidi elama oma restorani laos. „Ma annaks nõu noortele ja ka vanadele. Mul on üks skeem või plaan, mida igaüks võiks endale vahel meelde tuletada,“ soovitab tulest ja veest läbi käinud naine.

Vaata videot!

Maailmarändurist kokk ja Dereku Burger restorani eestvedaja Fleur Sprenk jagab väikeettevõtjatest kaaskannatajatele lihtsat nõu, kuidas selles pandeemiast tekitatud tohuvabohus mentaalselt normaalseks jääda ja sealjuures ka majanduslikult ots otsaga kokku tulla. Ta jäi aasta tagasi ilma kodust ja pidi elama oma restorani laos. „Ma annaks nõu noortele ja ka vanadele. Mul on üks skeem või plaan, mida igaüks võiks endale vahel meelde tuletada,“ soovitab tulest ja veest läbi käinud naine.Vaata videot!

Fleur rääkis, et pandeemia esimesel aastal sai ta oma äritegevusega hambad ristis hakkama, sest kõik arvasid, et tegu on kiirelt mööduva olukorraga. Lahti tuli lasta lihtsalt pool meeskonnast ja hakata ise rohkem tööd tegema.

Kuid aasta möödus ja olukord muutus hoopis keerulisemaks. „Pidin radikaalselt üle vaatama oma vajadused ja võimalused. Algas maniakaalne kokkuhoiupoliitika. Esmalt vaatasin üle laoseisud ja sain aru, et ma ei pea varuma kottide viisi kuivaineid ja kastide viisi jooke. Samuti tundus mõttetu eksklusiivse kohvimasina rentimine, sest tegelikult ei pea ma ju kohvikut. Ka kannukohv ajab asja ära.“

Edasi lugemiseks: