Foto: Robin Roots
Inimesed
4. veebruar 2022, 07:48

Kati Saara Murutar kolis tütrega konteinerisse: mõistlik oli mehest lahku minna (42)

Oma neljanda abielu lahutanud Kati Saara Murutar kolis noorima tütrega mere­konteinerisse, alkoholiga ei semmi ja tuleb ots otsaga kokku. „Maksan ära oma krediidi kuumakse, siis tuleb toit ja kütus ja – ongi kõik,“ sõnab Kati intervjuus Kroonikale.

Elamist oma abikaasast Robert Borodinist eraldi sättima asus kirjanik Kati Saara Murutar (54) juba mais, kui ostis kaks merekonteinerit. Ühest sai tall Kati kuuele hobusele ning teisest kodu talle endale ja tema peagi 16aastaseks saavale tütrele Maria Indirale. Kati sulest sünnib muudkui uusi raamatuid ja igapäevaselt õpetab ta veebikoolis, aga ka Kehtna Kutsehariduskeskuses eesti keelt ja kirjandust.

Refereeritud artikli täistekst on saadaval Kroonikas.


„Tahan nüüd teha neid asju, mida olen aastaid elukutselise abielunaiseks olemise kõrvalt tagasi hoidnud,“ ütles Kati Murutar, kellel seljataga neli abielu ja lahutust, mullu novembris Kanal 2 saates „Esse“. Küll aga pole välistatud, et tuleb ka viies-kuues kavaler, seda siiski õigel ajahetkel. 

„Nii-öelda tänane mina vaatab enda abiellumistele tagasi, kui etendustele ja rollimängudele,“ ütleb Kati.

Neljas abielu oli Kati sõnul eelkõige austusavaldus 400aastasele Kuusiku-Altveskile. Enne seda elas ta oma kallima Robertiga kaks aastat naise talus, siis mindi Altveskile. „Ühel päeval aprillikuus hakkas minu kõrvus pendeldama aga väljend „trofee“. Elada niisugust elu, et teed 24/7 tööd nimega mees, saad lubada vaid siis, kui oled tema trofee, kätel kantav ja ülalpeetav. Kui oled aga ühest küljest tuntud nimekas kirjanik ja kultuuritegelane, teisest küljest tallimees, kojamees ja kokk, juhtub nii, et mehikesest jääb järele trofee. See on umbes nii, et kirjanik lendab ja loob, siis kohtab meest. Sortsti tiivad kuhugi paigale, äkki avastab, et keegi seisab tiiva peal ja lennata ei saa. Kui lased oma tiivad mutta talluda, sa ju ei lenda ja kaldud teelt kõrvale,“ sõnas ta saates.

Kati sõnul võib abielu kiiva minna just sel põhjusel, et naised kipuvad püksid oma jalga tõmbama. „Ilmselt seetõttu, et naised ongi kiiremate pööretega ja tahavad kiiremini luua. Nad ei oota mehi järele ja justkui tõusvad lendu. Mees alguses üritab sammu pidada, siis läheb kurjaks, siis üritab konkureerida, seejärel loobub. Abiellume pahatihti mehed pehmodeks, kes nad ei ole. Nii oli minul ja ka teistel,“ tunnistas ta. 

„Eks igal eluperioodil on olnud mul põhjendus iseendale, miks abielluda. Ma polegi niisama koos elanud kellegagi,“ rääkis Kati.