ARMASTAJAD ÜHEKS ÖÖKS: Või siiski midagi enamat? Esimesel hetkel kassi-hiire mängu meenutavas loos peituvad pealispinna all hoopis sügavamad ja vägagi valusad teemad. Andres Mähar (Danny) ja ja Silja Miks (Laura).

Foto: Kalev Lilleorg / Rakvere teater
Inimesed
3. veebruar 2022, 22:30

Tiina Mälberg toob Rakvere teatris vaataja ette suurlinna katkised ja üksikud hinged

„Arvatakse, et mehel on midagi viga, kui ta ei soovi viskuda juhuslikesse suhetesse.“

„Iseseisev naine, kes otsustab ise, kuidas ta tahab oma peret luua, ei ole meile tundmatu teema, ent mees, kes soovib nendel teemadel oma sõna sekka öelda ning mitte lihtsalt ära kasutatud saada, on natuke uuem asi, justkui samm edasi. Sellega pole veel harjutud. Millegipärast arvatakse, et ju siis on mehel kohe midagi viga, kui ta ei soovi viskuda juhuslikesse suhetesse, vaid tahab nendes küsimustes selgust,“ põhjendab veerandsada aastat Rakvere teatris näitlejana töötanud Tiina Mälberg (51), miks David Eldridge'i 2015. aastal kirjutatud näidend „Algus“ teda sedavõrd kõnetas, et ennast lavastajana proovile panna.

„Kui ma seda lugu esimest korda neli aasta tagasi lugesin, läks see mulle otsekohe väga korda. Kohe oli selge, et kumbagi ma neist tegelastest mängida ei saa, kuid avaldasin soovi seda lugu lavastada. Mina selle näidendi leidsin, see kõnetas mind ning teater aktsepteeris seda ideed.“

Edasi lugemiseks: