Digikirjanik: Sotsiaalmeedias on Keiti kogunud endale hulgaliselt jälgijaid, kellest mõnigi teda aeg-ajalt tänaval kinni peab- „ Astutakse ligi ja öeldakse, et minu Instagram on ainus kirjandus, mida nad loevad.“

Foto: Martin Ahven
Inimesed
2. veebruar 2022, 13:33

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2022. aasta veebruarinumbris.

„MUL PEAS KRUVID LOBISEVAD!“ Digikirjanik Keiti Vilms räägib avameelselt naeratavast depressioonist

Emakeele populariseerija, kalamburist, säutsupääsuke, digiajastu Koidula – tiitleid tundliku keelevaistuga Keiti Vilmsile jagub. Ta on ainulaadne kuju meie kirjandusmaastikul, kes võtab eesti keele ja keerab selle justkui pahupidi, luues nõnda nii lustlikke kui ka mõtlemapanevaid sõnamänge.


Et Keiti Vilmsist paremini aru saada, tuleb kohe alustada faktidest. Veebruaris oma 39ndat sünnipäeva tähistav Keiti elab kultuuri(aja)kirjanikust ja semiootikust abikaasa Janar Alaga Tallinnas. Tal on kaks last, 21aastane tütar ja 16aastane poeg. 2017. aastal pälvis Keiti keeleteo auhinna, samal kevadel ilmus tema esikteos „@keitivilms“, mis nomineeriti Eesti Kultuurkapitali kirjanduspreemiale. 2019. aastal tuli tal koos Mart Juure, Contra ja Oliver Lombiga välja kalambuurikogumik „Poeetiliselt korrektne“. Keiti eestvedamisel sai teoks ka heategevuslik rändnäitus „Neuroosiaia kuninganna“, mis pöörab tähelepanu vaimsele tervisele. Lisaks valiti ta eelmisel suvel Tartu luulesaadikuks, kelle ülesanne oli leida 12 luuletsitaati, mis kanti Tartu tänavatele. Ühtlasi on naine ka Johannes Aaviku seltsi liige.

Edasi lugemiseks: