„Hommikusöök staariga“, külaliseks arhitekt Raul Vaiksoo. O'Learys - spordirestoran ja meelelahutuskeskus Kristiine keskuses.

Video: Tatjana Iljina; Johanna-Kadri Kuusk
Inimesed
11. veebruar 2022, 15:22

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“

ÕL TV | Raul Vaiksoo: ärge segage minu elu! Teie minge pealegi seda hukatuse teed – et kõik läheb pidevalt paremaks, korter, auto, naine... (7)

„Jumaliku puudutuse osaliseks saab vaid tööd tehes ja kui inspiratsioon peale tuleb, töötan ma mitu ööpäeva järjest,“ tunnistab legendaarne arhitekt ja õppejõud Raul Vaiksoo temast äsja vändatud dokumentaalfilmis „Pätt või pühak“. Raul on kirglik ja pühendunud, kuid samal ajal kompromissitu ja argielus täiesti saamatu, suutmata kõige lihtsamat toitu valmistada või pangakaarti kasutada. Samas leidub tema projekteeritud silmapaistvaid ehitisi üle Eesti ja teda on pärjatud nii Kultuurkapitali aastapreemia kui ka Valgetähe teenetemärgiga.

Vaata meeleolukat intervjuud mehega, kellel pole juhilube ega autot, telefoni ta ei kasuta ja televiisorit ei vaata!

„Jumaliku puudutuse osaliseks saab vaid tööd tehes ja kui inspiratsioon peale tuleb, töötan ma mitu ööpäeva järjest,“ tunnistab legendaarne arhitekt ja õppejõud Raul Vaiksoo temast äsja vändatud dokumentaalfilmis „Pätt või pühak“. Raul on kirglik ja pühendunud, kuid samal ajal kompromissitu ja argielus täiesti saamatu, suutmata kõige lihtsamat toitu valmistada või pangakaarti kasutada. Samas leidub tema projekteeritud silmapaistvaid ehitisi üle Eesti ja teda on pärjatud nii Kultuurkapitali aastapreemia kui ka Valgetähe teenetemärgiga.Vaata meeleolukat intervjuud mehega, kellel pole juhilube ega autot, telefoni ta ei kasuta ja televiisorit ei vaata!

Raul, sind on võimatu kätte saada! Miks sul mobiiltelefoni ei ole?

Mul on ilmselt maailmas ainulaadne haigus – ma kardan telefone. Lapsepõlves oli mu esimene telefon lauatelefon kodus. Kuna isa töötas ajalehetoimetajana, siis pidi olema. Ma ei kannata silmaotsaski, kui helistatakse.

Edasi lugemiseks: