Inimesed
3. veebruar 2022, 00:15

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Tunnustatud arhitekt Raul Vaiksoo maadleb maailma ühe kõige ainulaadsema foobiaga (2)

Kohtusin Raul Vaiksooga, Eesti ühe tuntuima arhitektiga, spordihuviliste seas populaarses pubis nimega O’Learis, Kristiine keskuses. Uurisin milline on karismaatilise, piipu ja õlut armastava, mehe suhe spordiga.

„Mina isiklikult ei ole spordiga üldse seotud, ammugi mitte tugitoolispordiga. Mul pole isegi telekat kodus. See ei ole minu maailm,“ tunnistab Raul. „Kui kellelegi meeldib, siis palun väga! Mina ei astu vahele. Aga ühte ainsat asja ma palun, ärge trügige ka minu ellu. Ma olen omaette ja mulle palun mitte öelda, mis teile ei meeldi. Saun mulle meeldib, omal ajal olin kõva saunataja. Aga teleka ette satun ma tõepoolest väga harva. Seda vaid juhul, kui mu kallis abikaasa Krista näitab mulle ekraanilt, mis on sarnane televiisorile, miskit olulist.“

Kohtusin Raul Vaiksooga, Eesti ühe tuntuima arhitektiga, spordihuviliste seas populaarses pubis nimega O’Learis, Kristiine keskuses. Uurisin milline on karismaatilise, piipu ja õlut armastava, mehe suhe spordiga.„Mina isiklikult ei ole spordiga üldse seotud, ammugi mitte tugitoolispordiga. Mul pole isegi telekat kodus. See ei ole minu maailm,“ tunnistab Raul. „Kui kellelegi meeldib, siis palun väga! Mina ei astu vahele. Aga ühte ainsat asja ma palun, ärge trügige ka minu ellu. Ma olen omaette ja mulle palun mitte öelda, mis teile ei meeldi. Saun mulle meeldib, omal ajal olin kõva saunataja. Aga teleka ette satun ma tõepoolest väga harva. Seda vaid juhul, kui mu kallis abikaasa Krista näitab mulle ekraanilt, mis on sarnane televiisorile, miskit olulist.“

„Jumaliku puudutuse osaliseks saab vaid tööd tehes ja kui inspiratsioon peale tuleb, töötan ma mitu ööpäeva järjest,“ tunnistab Raul ka temast vändatud dokumentaalfilmis „Pätt või pühak“.

Piip ühes, lemmikõlu teises käes, ei seisa karismaatiline mees aga alati taevasel pjedestaalil, vaid kõnnib sageli sõgeduse ja geniaalsuse piiril. Ta on kirglik ja pühendunud, samal ajal kompromissitu ja argielus täiesti saamatu, suutmata kõige lihtsamat toitu valmistada või pangakaarti kasutada.

Edasi lugemiseks: