Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
31. jaanuar 2022, 14:30

Joni Mitchell lahkus Neil Youngi eeskujul protestiks Spotifyst (2)

Kanada folgilegend Joni Mitchell teatas, et eemaldab Neil Youngi eeskujul oma loomingu Spotifyst, kes võimaldab oma podcast’ides levitada Covidi-vaktsiinide teemalist väärinfot.

Neil Young teatas eelmisel nädalal, et lahkub Spotifyst, kuna populaarne podcaster Joe Rogan levitab oma saadetes väärinfot. Muusik ei täpsustanud oma avalikus kirjas, millised „Joe Rogan Experience’i“ episoodid teda iseäranis häirivad, kuid New York Post märgib, et hiljuti oli podcast’il külas vaktsiinivastane epidemioloog dr Robert Malone, kelle Twitteri hiljuti vaktsiinideteemalise väärinfo levitamises süüdistatuna välja viskas. Ka Youtube on eemaldanud Rogani saate episoodi, kus Malone võrdles USA tervishoidu ümbritsevat kliimat 1920. ja 1930. aastate Saksamaaga.

Reedel teatas ka folgilegend Joni Mitchell, kes on Kanada päritolu Youngki, et eemaldab solidaarsusest Neili suhtes kõik oma laulud Spotifyst. „Vastutustundetud inimesed levitavad valesid, mis nõuavad inimestelt elu,“ vahendab npr.org lauljanna avaldust. „Olen selles küsimuses solidaarne Neil Youngiga ning ülemaailmse teadlaste ja meditsiinikogukonnaga.“ Spotifyst tõi oma muusika ära ka USA rokkmuusik Nils Lofgren, kes mängib Bruce Springsteeni saatebändis.

Pühapäeva õhtul teatas Spotify juht Daniel Ek, et platvorm võtab eesmärgiks lisada kõigile Covidi-teemalistele podcast’i-episoodidele hoiatus.