Måneskini kontserttuur lükkub edasi.

Foto: Scanpix
Saund
22. märts 2022, 09:16

Itaalia rokkbänd Måneskin teatas Tallinna kontserdi uue kuupäeva – oodata tuleb veel pikalt! (9)

Eurovisionil Itaaliale võidu toonud rokkbändi Måneskin kontserttuur lükkus koroonaolukorra tõttu edasi. Bänd esineb Saku suurhallis alles 19. mail 2023.

Eelmise aasta septembri lõpus müüdi kõik piletid välja vaid kolme tunniga, kuid korraldajatel on häid uudiseid: müüki tulevad lisapiletid. Piletilevi eelismüük algab juba täna, 22. märtsil kell 10.00. Avalik müük saab alguse reedel, 25. märtsil kell 15.00. Need, kellel pilet kontserdile juba olemas, ei pea midagi tegema – varasemalt ostetud piletid kehtivad automaatselt ka uuel kuupäeval.

Itaalia menukas rokkbänd teatas jaanuaris sotsiaalmeedias, et nad on sunnitud Euroopa kontserttuuri edasi lükkama. „Meil on väga kahju. Tegime selle tuuri nimel palju tööd, kõik oli paika pandud ja valmis, kuid kahjuks saime viimastel päevadel halva uudise kontserdisaalide mahutavuse kohta.“

Bänd tõi välja, et nad ei saa garanteerida kõiki esinemisi, sest igal riigil on omad reeglid ja nad peavad reeglitest kinni pidama, et tagada esinemistel külastajate ohutus.

„Täname teid kannatlikkuse ja toetuse eest. Oleme selles olukorras kõik koos, nii et peame lihtsalt vastu pidama, kuid vannume, et tuleme tagasi ja see saab olema veelgi parem,“ jagas bänd mõtteid.

Måneskin oleks pidanud esinema tänavu 13. märtsil Saku suurhallis täismajale.

Måneskin on esimene Itaalia rokkbänd, mis on kahe lauluga jõudnud Ühendkuningriigi singliedetabeli esikümnesse ning teine bänd Eurovisioni ajaloos, mis figureerinud Billboard Global 200 edetabelis. Bänd on kogunud miljoneid kuulamisi ja vaatamisi nii Spotifys, iTunesis, YouTube’is kui Deezeris ning andnud mitmeid välja müüdud kontserte. Måneskin tõestas Eurovisionil pärast aastatepikkust pausi, et lauluvõistlust ei pane kinni vaid ühe hiti imed, vaid sealt võib alguse saada ka edukas rahvusvaheline karjäär.

Vokalist Damiano, bassist Victoria, kitarrist Thomas ja trummar Ethan panid bändi kokku 2016. aastal. Nimi Måneskin tähendab taani keeles kuuvalgust. Nime soovitas Victoria, kes ise on poolenisti taanlane.

Bänd viljeleb erinevate muusikaliste mõjutajate segu – on nii rokki, räppi, funk'i kui poppi. Kogu kompotti hoiab koos solisti Damiano hingestatud vokaal.

Måneskini liikmete karjäär algas tänavamuusikutena Rooma tänavatel ning 2017. aastal osalesid nad Itaalia versioonis saatest „X-Factor“. Tulemuseks oli teine koht ja esimene kontserttuur, mis läks vaatamata nende noorele eale ning kogenematusele igati hästi. Debüütsingel „Chosen“, mis saate ajal ilmus, kogus miljoneid kuulamisi.