MÕJUKAS MOELOOJA: Thierry Mugleri ekstravagantsed rõivad jäid aastateks tagaplaanile, kuid tema mõjusid on nähtud näiteks Alexander McQueeni loomingus ning viimasel tosinal aastal tõusis prantslase esteetika taas hinda.Foto: Vida Press
Inimesed
24. jaanuar 2022, 18:43

Pühapäeval suri 73 aasta vanuses mõjukas prantsuse moelooja Thierry Mugler

KRUDISEV LATEKS JA PITSITAV KORSETT: Thierry Mugler muutis seksi stiilirelvaks

„Tahan, et mu modellid oleksid suuremad, tugevamad ja pikemad kui tavasurelikud,“ kuulutas Thierry Mugler ja saatis moepüünele rabavad futuristlikud femme fatale'id, kelle laserpilk korsetistatud piha kohal võinuks terasegi sulatada. Ka moelooja ise hakkas aastatega meenutama koomiksiraamatu superkurjamit – oma välimuse tuunimisest sai endise balletitantsija ja elupõlise kulturisti jaoks uus kunstiprojekt.

Uudis legendaarse disaineri lahkumisest rabas moeüldsust ootamatult. „Teatame kurbusega Manfred Thierry Mugleri surmast pühapäeval, 23. jaanuaril 2022,“ seisis moedisaineri ametlikul Facebooki leheküljel. Esialgu pole moehiiu surma kohta rohkem infot avaldatud, kuid tema agent kinnitas uudisteagentuurile AFP, et Thierry suri loomulikku surma. Instagrami järelehüüdes nimetatakse Muglerit visionääriks, kelle kujutlusvõime andis inimestele üle maailma julgust lennukamalt unistada. Agendi sõnul oli Thierry täies loomeväes ning kavatsenud sel nädalal välja kuulutada uued koostööprojektid.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99