Sten Talivee

Foto: Erakogu
Inimesed
24. jaanuar 2022, 20:33

SUUNAMUDIJA SOOMES | Mind ajab alati kihelema, kui mõni kadestab minu sponsor-suhkruissit või rikkaid vanemaid (9)

Sa arvad, et sa oled oodatud? Sa arvad, et sind aidatakse igal sammul, sest tegu on heaoluühiskonnaga? Sa arvad, et sul lastakse tööle minna ja kodu leida? Sa arvad, et kõik käib sama kiiresti kui Eestis? Kui jah, siis arva seda kõike ja uuesti – sul ei ole õigus! Lühiblogis „Suunamudija Soomes“ annan mina, Sten Talivee, ülevaate sellest, milline on elu meie naabrite juures Helsingis. Kõik ei ole kuld, mis hiilgab ja olgu etteruttavalt öeldud, et eluke siin, üliturvalisena näival maal, on olnud üks paras katsumuste kadalipp!

Mind ajab alati kihelema ning erutab kohutavalt, kui mõni inimene viskab nina peale, et mul on kohe kindlasti sponsor-suhkruissi või rikkad vanemad. Ega ma ju muidu ei suudaks lubada endale Burberry salli või Gucci päikeseprille. Sähh! 23 aastat elu ei võrdu ilmtingimata peopesale mahtuva korteriga ning allahinnatud nuudlipakkidega. Kui oskad õigeid valikuid teha, siis võib elu ka enne kolmekümnendaid olla sinu jaoks trallallaaa!

Oeh! See on minu arust nii iganenud arusaam, et iga kallima hilbu või reisi taga peab olema ilmtingimata rikas elukaaslane või heal järjel vanemad. Omast kogemusest võin kinnitada, et päris nii see ei ole. Ma ei tee selles osas saladust, et minu vanemad on tõesti mind kogu ülikooliõpingute aja toetanud, ent ma olen saanud tuge täpselt sellisel määral, et ma suudan end üleval pidada ning natukene midagi saba alla pista.

Edasi lugemiseks: