Prints Andrew 2021. aasta aprillis oma isa prints Philipi matustel.

Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
20. jaanuar 2022, 11:31

Seksiskandaalis sipleva printsi sotsiaalmeediakontod kustutati

17aastase tüdrukuga seksuaalvahekorras olemises süüdistatav prints Andrew on sotsiaalmeediast kadunud.

Nädal tagasi teatas Briti kuningakoda, et Elizabeth II (95) on oma keskmiselt pojalt prints Andrew'lt (61) võtnud sõjaväelised tiitlid ja kuninglikud patroonirollid. Nüüdsest ei tohi Yorki hertsog kasutada tiitlit Tema Kuninglik Kõrgus.

Printsi ähvardab USAs kohtuasi - Virginia Giuffre'i nimeline naine väidab, et miljardär Jeffrey Epstein sundis teda 17aastaselt oma sõpra Andrew'd rahuldama. Seksuaalvahekordi olnud kolm. Andrew ise eitab süüdistusi kategooriliselt, kuid New Yorgi kohus võttis juhtumi menetlusse.

Foto: Kuvatõmmis

The Guardiani teatel on prints Andrew' ametlik Twitteri konto TheDukeofYork kadunud. Ka Youtube'i lehele pole enam juurdepääsu. Printsi Instagrami konto hrhthedukeofyork on esialgu küll olemas, kuid see on muudetud privaatseks. Kuid Briti lehe andmeil kaob seegi varsti koos printsi Facebooki kontoga - nende eemaldamine võtvat lihtsalt kauem aega.

Õukondlased on muutnud ka Briti kuningakoja ametlikku kodulehte - on näha, et institutsioon püüab Andrew' kohtuasjast distantseeruda. Kuningliku pere liikmete seas on Yorki hertsog endiselt kirjas, kuid kadunud on tema sõjaväeliste tiitlite ja patronaažide nimekiri. Kuningakoda on teatanud, et Andrew' rollid jagatakse ülejäänud pereliikmete vahel.