Foto: Robin Roots
Inimesed
18. jaanuar 2022, 23:10

Skandaalne kunstnik avaldas päevapoliitilisest olukorrast seksika maali, millel ahvatlevad suurte tissidega nii Kaja Kallas kui ka Jüri Ratas (26)

Skandaalne kunstnik Toivo Pilt jagab sotsiaalmeedias oma järjekordset rabavat taiest pealkirjaga „Kaja ja Kaos“, kus ta peaminister Kaja Kallase pea kauni tätoveeritud naiskeha otsa kleepis ning Jüri Ratast mahlaka rinnapartiiga õnnistas.

Ratas on seejuures teosel eriti pikantsesse olukorda pandud… Teoselt leiab teisigi tuntuid nägusid, näiteks sotsiaalminister Tanel Kiik ja räppar Genka on muundunud automaatrelvi kandvateks ingliteks.

Pilt on oma omapärase kunstiga, millesse ta kaasab ka päevapoliitikuid ja tuntuid nägusid, üllatanud varemgi.

Pilt põhjustas tõsise tormi 2017. aastal, kui avaldas vallatu kunstiteose president Kersti Kaljulaidist, kujutades teda alasti ja tätoveeringutega.

Pilt teosest levis sotsiaalmeedias kulutulena ning uue omaniku leidis see vaid seitsme minutiga. Kunstnik ei avaldanud summat, mille eest maal temalt osteti, aga tunnistab, et suurusjärk oli igati arvestatav.

Ent vallatu kunstiteos ei jäänud mitte kellegi koduseina kaunistama. Juba sügisel märgati mugandatud versiooni Pildi teosest ühes Tallinna vanalinna restoranis.

2018. aastal inspireerus ta Kaljulaidist taas, kuid siis maalis ta Kaljulaidi hoopis kompromiteerivamasse olukorda – robotitega seksima! Ilmselt inspireeris Pilti Kaljulaidi sõnavõtt robotitega seksimise teemal, kuna seekord kujutataksegi presidenti popkultuurist tuntud metallmehikeste keskel, jalad laiali. 

2019. aastal oli Pildi uue maali fookuses EKRElane Ruuben Kaalep ning tema kurikuulus käemärk.

„Tegemist on popsürrealistlikus tehnikas teosega. Eks ma pärast selle valmimist analüüsin ise ka, mis seos lõuendil olevate tegelaste vahel on,“ rääkis Pilt toona Kroonikale. Palju kõneainet tekitanud ekrelaste lemmik käemärgi peale muigas Pilt kelmikalt: „Kaua ta ikka seda ok-märki näitab. Olgu sellest ikka mingit tolku ka!“