Marko Reikop ja Grete Lõbu.

Foto: Teet Malsroos
Tele
19. jaanuar 2022, 19:28

„RINGVAATE“ SAATEJUHID ENESEISOLATSIOONIS! Koroonapositiivne Reikop oma kõige vängemast sümptomist: mulle tundus, et on külm (94)

Positiivse koroonatesti andnud Marko Reikop jäi koos lähikontaktse Grete Lõbuga eneseisolatsiooni, mis tähendab, et „Ringvaadet“ nad hetkel juhtida ei saa. „Ma tegelikult tunnen end 99% tervena. Aga tõesti, koroonapositiivne ma olen ja nii see seis hetkel on,“ rääkis Reikop „Ringvaates“.

Saate juhtimisest kõrvale jäänud Reikop ja Lõbu liitusid „Ringvaatega“ videosilla vahendusel, et oma tervislikust olukorrast pikemalt rääkida.

"Pärast eilset sündmust, kus tekkis kahtlus, et meil mõlemal võib olla koroona, tegime PCR-testi. Minu testi vastused saabusid öösel, et ma olen negatiivne, ehk mul koroonat ei ole. Tunnen end täiesti tervelt ja normaalselt. Mul ei ole mitte midagi viga. Ainult see viga on, et ma pean kodus istuma,“ kommenteeris Lõbu. Reikopi koroonatest osutus küll positiivseks, ent ka tema enesetunne on võrdlemisi hea. Meest kimbutab küll väike nohu, ent tõsisemaid sümptomeid veel avaldunud ei ole.

„Mul rohkem mingeid füüsilisi ebameeldivusi sellega seoses ei ole. Ma tegelikult tunnen end 99% täiesti tervena. Aga tõesti, koroonapositiivne ma olen ja nii see seis hetkel on. Kõige vängemad asjad, mida ma läbi selle koroonapositiivsuse olen läbi elanud, oli see, et mulle natuke ühel hetkel tundus, et mul on väga külm. Aga kuna mul on reeglina kodus kogu aeg külm, siis ma ei pidanud seda mingiks sümptomiks. Rohkem mul tõesti mitte midagi ei ole,“ rääkis ta. Reikop on vaktsineeritud kolme doosiga ning usub, et just vaktsineeritus aitab tal viirusega kergemini võidelda.

Ka Grete Lõbu on kolme vaktsiinidoosiga kaitstud, mistõttu ametlikku kohustust tal isolatsioonis viibimiseks pole. Siiski otsustati toimetusega, et kogu töökollektiivi toimimise huvides on parem, kui naine jääb veel mõneks päevaks eneseisolatsiooni.

"Tegelikult olen teinud kokku neli testi. Eile tegin kolm kiirtesti, millest esimene oli positiivne. Järgnevad kaks kontrolltesti, mille ma suure ehmatusega viieminutiliste vahedega tegin, olid negatiivsed. Eile õhtul tehtud nii-öelda ametlik test oli samamoodi negatiivne. Ehk ma ikkagi arvan, et mul ei ole seda koroonat, vähemalt testide põhjal. Samas, me tõesti esmaspäeval olime Markoga koos ja päris pika päeva. Ma ei tea, võib-olla mõni viiruseosake tungis minust läbi ja praegu teeb pesa, otsustades näiteks homme välja lüüa,“ sõnas Lõbu.

„Ringvaate“ eetris suvised saatejuhid

Teisipäeval positiivse koroonatesti andnud Marko Reikop jääb koos lähikontaktse Grete Lõbuga mõneks ajaks „Ringvaate“ ekraanilt eemale ja saatejuhtimise võtab üle suvine meeskond koosseisus Anna Pihl, Jüri Muttika ja Hannes Hermaküla, vahendab Menu.

Meeskond reageeris teisipäeval juhtunule kiiresti ja Hannes Hermaküla läks eetrisse vaid tunniajase ettevalmistusajaga, intervjueeres muuhulgas ka peaminister Kaja Kallast.

Kallas kirjutas pärast saadet Instagrami loos: „Minu tunnustus Markole ja kõigile teistele saatetegijatele valvsuse ja kiire reageerimise eest.“  

Saatejuht Hannes Hermaküla teatas eile otse-eetris: „Teile võib-olla üllatuseks ei istu saates mitte Marko Reikop ega Grete Lõbu, vaid mina, Hannes Hermaküla. Marko tegi täna Covid-testi, mis osutus positiivseks ja seetõttu saatsime nad Gretega koju.“