Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart luges kohtumisel noortega ette katkendi Mudlumi teosest „Mitte ainult minu tädi Ellen“.

Foto: Aleksandr Guzhov
Uudised
13. jaanuar 2022, 12:09

Raamatukogude aasta lükati käima! Mis on Tallinna linnapea lemmikraamat? (1)

Raamatukogude aasta avamise puhul pisteti Tallinna keskraamatukogus linnapea Mihhail Kõlvartile raamat pihku ja kästi ette lugeda. Meer tegigi seda hea meelega ning pihtis ka oma lemmikraamatust, milleks on üks Mihhail Bulgakovi tähtteoseid!

Ettelugemine oli osa suuremast üleriigilisest aktsioonist, millega kutsutakse kõiki üles raamatukogusid ja nendes leiduvat avastama, lugema ning teema-aasta tegemistest aktiivselt osa võtma, edastab Tallinna linnavalitsus pressiteates.

Mihhail Kõlvart luges kohtumisel noortega ette katkendi Mudlumi teosest „Mitte ainult minu tädi Ellen“. Järgnenud vestluses rääkis linnapea muuhulgas oma lemmikraamatust, Mihhail Bulgakovi „Meistrist ja Margaritast".

Linnapea kutsus kõiki raamatukogusid külastama: „Selleks, et inimestel oleks ühine kultuuri- ja väärtusruum, tuleb lugeda raamatuid. Raamatukogud pakuvad suurepärast kirjanduse valikut ja e-raamatukogudest saab lugemist laenata ka kodust lahkumata“.

Abilinnapea Kaarel Oja luges raamatukogus Tallinna Reaalkooli 1. klassi õpilastele ette katkendi Piret Raua raamatust „Tobias ja teine B“.

Tallinna abilinnapea Kaarel Oja luges Tallinna Reaalkooli 1. klassi õpilastel ette katkendi Piret Raua raamatust „Tobias ja teine B“.

Foto: Aleksandr Guzhov

Raamatukogude aastal tähistab Tallinna Keskraamatukogu paljusid nii raamatukogu enda kui kirjandusega laiemalt seotud tähtpäevasid, millest oodatakse kõiki huvilisi osa saama.

Juba 31. jaanuaril saab kümneaastaseks e-raamatukogu ELLU, mis pakub lugemiseks laia valikut kaasaegseid eestikeelseid e-raamatuid nii kodumaiste kui ka välisautorite sulest. 

ELLU sünnipäeva puhul toimub Tallinna Keskraamatukogu Facebookis põnev mäng, kus saab võita auhindu. Edasi jätkuvad nii raamatukogu juba tuntust kogunud programmid ja tegevused kui ka eraldi teema-aastale pühendatud ettevõtmised kuni aasta lõpuni ning programmist peaks enda jaoks midagi põnevat leidma igaüks. Sügisel tähistab Tallinna Keskraamatukogu ka oma 115. sünnipäeva.

Tallinna Keskraamatukogu tegemistel saab silma peal hoida, jälgides raamatukogu Facebooki või külastades veebilehte.