Foto: Martin Ahven
Tele
12. jaanuar 2022, 18:25

Virelev ERR sai üüratu elektriarve, programmi ähvardavad valusad kärped (81)

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) rahaline seis on jõudnud kriitilisse punkti, kus ei jää üle enam muud, kui hakata vaatajatele juba tuttavaks saanud programmi kärpima, tõdevad nii juhatuse kui ka nõukogu esimees.

Delfiga rääkinud ERRi juhtide sõnul on veel vara konkreetselt öelda, milliseid saateid ja toimetusi võivad kärpekäärid järgmiseks tabada, ent juhul kui lisarahastust lähiajal ei leita, võivad need ähvardada ringhäälingu programmi tervikuna.

ERRi juhatuse esimees Erik Roose ütles, et olukord on keeruline, sest saadete tootmiseks ettenähtud baasrahastus on aastaid püsinud samal tasemel, samas kui kulud on kasvanud hüppeliselt.

„Programmide jätkamisega endisel tasemel on ERRil puudu vähemalt kaks miljonit eurot ja kümmet protsenti ületava inflatsiooniga pole võimalik teha samu asju, mida tegime viis aastat tagasi,” nentis Roose.

Ta tõi ka praktilise võrdluse, millega oskavad täna suhestuda paljud – ERRi detsembrikuu elektrikulu oli planeeritust pea viis korda suurem – 30 000 asemel 130 000 eurot.

Refereeritud artikkel Delfis.