MÄLUMÄNGURI PESA: Siin, endisest kuurist oma kätega tehtud sauna eesruumis saab Rein Laumets vahel sõpradest mälumänguritega kokku. Muidugi mõista panevad nad seal muu hulgas üksteise teadmisi proovile. Reinust vasakule jäävates sinistes ja mustades kaustades on 99 protsenti „Mnemoturniirile“ saadetud küsimustest. Ajaloolistest isikutest on muide kõige enam esitatud küsimusi Leninist, Stalinist ja Hitlerist.

Foto: Robin Roots
Inimesed
16. jaanuar 2022, 07:36

„Mnemoturniiri“ legendaarseim küsimuste saatja Rein Laumets: „Mind köidab teadasaamise rõõm, muud midagi!“ (3)

„Hea tunne oli,“ sedastab 55 aasta jooksul enam kui tuhandes mälumängus osalenud Rein Laumets, kui kuulis esimest korda „Mnemoturniiris“ oma küsimust ette loetavat.

Kehra. Vanast puukuurist ümberehitatud sauna eesruum on koht, kus Rein Laumets (73) oma enam kui tuhandelt mälumängult kogutud medaleid ja karikaid hoiab. Siin näitab ta meile ka paksude kaustade viisi kokku kogutud raadio veteransaates „Mnemoturniir“ poole sajandi vältel kõlanud kuulajate küsimusi ja vastuseid, enda esitatud küsimusi, lipikutele kantud küsijate nimeregistrit ja entsüklopeediate rivi. Siin saab ta vahel teistegi mälumänguritega kokku.

Edasi lugemiseks: