Joogatreener ja loodusterapeut Mai-Liis Kivistik

Foto: Triin Maasik
Õhtulehe horoskoobid
8. jaanuar 2022, 10:20

Mis on mediteerimine ja kuidas seda teha?

HÜVA NÕU | Kuidas distantseeruda oma meelest? See on keeruline, kuid sihikindlus viib vapustava tulemuseni

Joogatreener ja loodusterapeut Mai-Liis Kivistik selgitab, et meditatsioon on meele puhastumine - see on ühenduse saamine iseendaga. Teekond sissepoole, mille tulemusena õpime oma emotsioone juhtima ning tuleme teistega suheldes paremini toime. Oskame olla neutraalsed ning ei tunne vajadust pidevalt oma õigust otsida.

Kuidas distantseeruda oma meelest? Võime jätta oma treenitud koera ehk meele istuma ja jälgida teda kõrvaltvaatajana. See on alguses küll keerulisem kui arvame, kuid sihikindlus viib vapustava tulemuseni.

Joogatreener ja loodusterapeut Mai-Liis Kivistik selgitab, et meditatsioon on meele puhastumine - see on ühenduse saamine iseendaga. Teekond sissepoole, mille tulemusena õpime oma emotsioone juhtima ning tuleme teistega suheldes paremini toime. Oskame olla neutraalsed ning ei tunne vajadust pidevalt oma õigust otsida.Kuidas distantseeruda oma meelest? Võime jätta oma treenitud koera ehk meele istuma ja jälgida teda kõrvaltvaatajana. See on alguses küll keerulisem kui arvame, kuid sihikindlus viib vapustava tulemuseni.

Meditatsioone saab jaotada kaheks: sissepoole pöördunud ja väljapoole avardunud. Sissepoole pöördunud meditatsiooni puhul me lülitame end välisest maailmast välja. Väljapoole avardunud versioonis on meil avardunud teadvelolek kõiksusest. Zen-meistrid tavaliselt suudavad ainsana seda taset praktiseerida. Lihtsamas keeles tähendab see, et ma olen kõikjal ja kõik voolab minust läbi.

10 nippi, kuidas mediteerida:

Edasi lugemiseks: