Heidi Hanso Pajuvärava talus SaaremaalFoto: Teet Malsroos
Inimesed
8. jaanuar 2022, 15:00

Heidi Hanso ja Epp Petrone räägivad, kas ja kuidas on kallinenud elektrihinnad elu nende talumajapidamistes mõjutanud

PAJUVÄRAVA PERENAINE HEIDI HANSO: ei tea küll kuidas, ent praegu on meie talupidamise elektriarved väiksemad kui möödunud talvel (12)

„Talved on maal väga kallid, eriti sellistes vanades majades nagu minul, mis hoiab sooja vaid siis, kui on tuli pliidi all,“ sõnab saatejuht, teletoimetaja ja Saaremaal asuva Pajuvärava talu perenaine Heidi Hanso. Ehkki suure talumajapidamise soojana hoidmiseks ning paljude loomade heaolu tagamiseks tuleb talviti kasutada ka elektrikütet, on Pajuvärava talu suurest elektrihindade murekoormast puutumata jäänud. Kirjanik, ajakirjanik ja kirjastaja Epp Petrone sõnab, et tänu puuküttele pole temagi elektriarved hoomamatud. Siiski on ta kokkuhoiu huvides kõvasti kärpinud enda talus peetavate loomade ja lindude arvu.

„Üldiselt katsun olla väga kokkuhoidlik. Just hiljuti vaatasin oma paketi üle  – mul on vanast ajast veel fikseeritud pakett, mis nüüd jäi põhimõtteliselt jälle samaks. Tegelikult on kummaline, et eelmisel talvel olid minu elektriarved julgelt poole suuremad. Ma ei tea, kuidas see võimalik on. Lasin küll vahetada kogu majja tuleva kaabelduse, seega järsku oli eelnevalt siis lihtsalt elektrikadu,“ mõtiskleb Hanso.

Edasi lugemiseks: