RIIGIKOGU NAERUVÄÄRISTAJAD? Kas veidrustega silma paistvad parlamendisaadikud on riigikogu muutnud tsirkuseks? Fotol (vasakult ülevalt Martin Repinski, Igor Kravtšenko autoga inimest müksamas ja riigikogu istungit vihmakeebis (?!) väisanud Kalle Grünthal.)

Foto: Kollaaž (Kuvatõmmis videost, Teet Malsroos, Robin Roots)
Poliitika
11. jaanuar 2022, 14:33

Eiki Nestor: Repinski-suguseid ei tuleks enam riigikokku valida

RIIGIKOGUST SAI TSIRKUS?! Repinski juhib taksot, Kravtšenko müksab inimest autoga, Grünthali jutust ei saa keegi aru – kas rahvasaadikute maine on lootusetult hävitatud? (40)

Taksojuhist rahvasaadik Martin Repinski, meeleavaldusel osalejat autoga müksanud Igor Kravtšenko ning arusaamatut juttu ajav Kalle Grünthal. Kas Eesti kodanike kõrgeim esindusorgan – riigikogu – on muutumas naljanumbriks? Just nii arvab president Kersti Kaljulaid. Pikalt riigikogu esimees olnud Eiki Nestor aga leiab, et valijad peavad peeglisse vaatama: „Kui esindusliikmed ei meeldi, pole valijal süüdistada kedagi muud kui iseennast.“

President Kersti Kaljulaid märkis Raadio 2 eetris, et 25 aastat tagasi võis ta parlamenti usaldada, aga nüüd muutuvat rahva kõrgeim esindusorgan aina naeruväärsemaks: „See on kohutavalt halb, aga ma olen jätkuvalt parlamentarismi toetaja.“ Kaljulaid sõnas, et ta saab aru, miks näiteks Kalle Grünthal parlamendiistungitel tsirkust teeb: võibolla saab siis selle laiali saata või teha ettepaneku selle laiali saatmiseks nagu enne Teist maailmasõda! Samas jääb Kaljulaidile arusaamatuks, miks tegeleb parlamendi naeruvääristamisega ka tema endine erakond Isamaa.

Edasi lugemiseks: