Tigran Gevorkjan

Foto: Alar Truu
Üritused
30. detsember 2021, 14:58

Suure narkokuritöö tõttu tingimisi vangi mõistetud Tigran Gevorkjan esines „Spordiaasta tähtede“ galal. Korraldaja: olen šokis, mul ei olnud aimugi, et Tigranil on jamad (46)

Kolmapäevasel „Spordiaasta tähtede“ galaõhtul esines teiste seas tuntud koomik Tigran Gevorkjan (31), kes on tänavu juunis tingimisi vangi mõistetud suure koguse narkootiliste ainete – eeskätt kokaiini ja MDMA – käitlemise eest.

Hoolimata meeldivast õhkkonnast teavad vähesed, et Gevorkjan on mõistetud tänavu 16. juunil tingimisi vangi narkootiliste ainete käitlemise eest ning tal on siiani kehtiv karistus. Suurejoonelise spordigala lavastamine ja sündmuse produtseerimise teenuse eest vastutas korraldaja ja produtsendina tegutsev Alo Puustak, kes ei teadnud enda sõnul Gevorkjani kriminaalsest taustast midagi.

„Mul ei olnud õrna aimugi, et Tigranil on mingisugused jamad,“ lausub Puustak, öeldes, et koomik ei maininud ka ise midagi oma kriminaalse tausta kohta. „Arvestades, missuguse sündmusega on tegemist, ja üleüldse EOK suhtumist seesugustesse teemadesse, siis kahtlemata oleks me ta etteaste ära jätnud,“ tunnistab lavastaja.

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

Kohtutoimikust selgub, et Tigran Gevorkjan käitles vähemalt alates 2019. aasta juunist kuni tema kahtlustatavana kinnipidamiseni 2020. aasta juulis ebaseaduslikult suures koguses (s.o narkootilise aine kogus, mis tekitab narkootilise joobe enam kui kümnele inimesele) kokaiini ja metüleendioksümetamfetamiini (MDMA) sisaldavaid tablette. Gevorkjan andis tablette ebaseaduslikult edasi 1–10 grammi kaupa enam kui 20 korda. Tigran Gevorkjan läks kokkuleppemenetlusele ja ta mõisteti aastaks ja kümneks kuuks tingimisi vangi.

Õhtuleht pöördus kommentaaripalvega Gevorkjani poole, et uurida, mida ta galal esinemisest lahvatanud skandaalist arvab. „Kõikidele küsimustele vastab minu jurist,“ vastas mees napilt.