Jada Pinkett Smith 18. detsembril uue „Matrixi“ filmi esilinastusel.

Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
30. detsember 2021, 13:24

BRAVUURIKAS KIILASPEA: Will Smithi naine loobus juuste väljalangemisega võitlemast (1)

USA näitlejanna Jada Pinkett Smith avaldas liigutava video, kus rääkis juuste väljalangemisest. Kaunis filmitäht kannatab alopeetsia all, mis on teda aastaid ahastusse ajanud - ent tal ei jää muud üle kui haigusega leppida.

„Emme peab pea paljaks ajama, et keegi ei arvaks, et ta on ajulõikusel käinud,“ kirjutas 50aastane Pinkett Smith ning demonstreeris juukseudemete vahel uusi kiilaid laike. „Ma kavatsen selle alopeetsiaga sõbraks saada … ja punkt.“

Jada näeb ka kiilaspäiselt imekaunis välja ning annab kindlasti kaaskannatajatele julgust ja inspiratsiooni. Videos lubab ta, et meisterdab endale sätendava krooni ja paneb selle kaunistuseks pähe.

Pinkett Smith tunnistas juuste väljalangemist esmakordselt 2018. aastal oma Facebook Watchi saates. Ta seletas, et on just seetõttu hakanud turbaneid kandma ning juuksed lühikeseks lõiganud. Näitlejanna kirjeldas, kuidas tal kord duši all juuksed peotäite kaupa ära tulid. „Mõtlesin: “Oh issand, kas ma hakkan kiilaks jääma?“ See oli üks neid kordi mu elus, mil olen sõna otseses mõttes hirmust värisenud. Sellepärast ma oma juuksed lühikeseks lõikasingi ning jäängi lõikama.“

Jada tunnistas toona, et elab juuste väljalangemist rängalt üle. „Juuste eest hoolitsemine on olnud minu jaoks ilus rituaal - ning on olnud minu otsus, kas mul on juuksed või ei ole. Aga mõelda ühel päeval: “Oh issand, mul ei pruugi seda valikut enam olla!“"