TAHAD ÜLE, SIIS MAKSA! 1. veebruarist tõuseb sõiduauto pilet Saaremaa liinil 3,6 euro, Hiiumaa liinil 4,29 euro võrra.Foto: Erki Pärnaku
Eesti uudised
27. detsember 2021, 18:17

KALLIM PUHKUS: kas praamipileti hinnatõus mõjutab saarte turismi? (1)

Saaremaa on teada-tuntud turismiaktratsioon oma maalilise looduse, mitmete veekeskuste ja piiskopilinnuse poolest. Kas aga turistide isu saart külastada jääb väiksemaks, kui veebruarist tõuseb praamipileti hind pea 50% kallimaks? „Igasugune hinnatõus mõjutab loomulikult ka turismi ja saartel on see eriti valus,“ leiab Kuressaare spaapidaja Terje Nepper.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel tõuseb alates tuleva aasta 1. veebruarist tulenevalt diisli ja elektrihinna tõusust Saaremaa parvlaevaliinil reisijapilet 1,29 euro, Hiiumaa liinil 1,46€ võrra. Sõiduautopilet tõuseb Saaremaa liinil 3,6 euro, Hiiumaa liinil 4,29€ võrra. Kohalike elanike piletihind jääb muutumatuks mõlemal liinil. Majandus- ja taristuminister Taavi Aas nimetab hinnatõusu paratamatuks. „Oleme proovinud hinnatõusu vältida, kuid kahjuks peame arvestama juba täna uue aasta kulude prognoosiga ning sisendhindade kallinemisega,“ teatas Aas esmaspäeval.

Edasi lugemiseks: