LEINA KIUSTE RIIGI TEENISTUSES: Lesestunud monarh hoidis jõulukõne lindistamisel enda lähedal portreed, kus tema kõrval on abikaasa Philip. Ka pross kleidil oli viide kadunud Philipile, kirjutab People.com. Krüsanteemikujulist safiirprossi kandis printsess Elizabeth 1947. aastal oma pulmareisil fotograafile poseerides. Sama ehet kandis kuninganna 2007. aastal briljantpulmade tähistamisel.

Foto: Vida Press
Inimesed
27. detsember 2021, 22:30

KAOTUSED, SKANDAALID, TERVISEMURED: Elizabeth II katsumuste aastat kroonis tapmiskatse

Jõulud pidid kuninganna Elizabeth II-le pakkuma ränkade üleelamiste aasta järel hingekosutust pereringis. Kuid paljukannatanud monarh võinuks langeda koletu veretöö ohvriks: esimese jõulupüha hommikul tabati Windsori lossi territooriumilt 19aastane nooruk, kes oli ähvardanud 95aastase kuninganna ammuga maha lasta.

1982. aastal tungis Buckinghami paleesse 31aastane skisofreenik Michael Fagan, kel õnnestus jõudaTema Majesteedi magamistuppa ning lausa tema voodiservale maanduda. Sedapuhku ei pidanud 95aastane monarh säärast šokki üle elama. Tal ei olnud esimese jõulupüha hommikul kell pool üheksa aimugi, kui dramaatilised sündmused samal ajal Windsori lossi õues toimusid. Lossi territooriumile oli tunginud 19aastane Jaswant Singh Chail, kes ronis teravaid ogasid täis pikitud lossimüürist üle nöörredeli abil. Noorukil oli kaasas amb. Mõne minutiga kohale jõudnud politsei eriüksus nabis Chaili kinni, enne kui ta oleks lossi pääsenud. „Me ei usu, et tegelikult olnuks suuremat ohtu Windsori lossis olnud inimestele,“ kinnitas ajalehele Windsori lossi julgeoleku eest vastutava Thames Valley politsei esindaja ajakirjanikele.

Edasi lugemiseks: