Foto: Tootja
Raamat
26. detsember 2021, 11:00

LUGEMISSOOVITUS | Psühholoogiline põnevik, mis pakub närvikõdi viimaste lehekülgedeni

Pärast seda, kui Suzi oma abikaasat petab, otsustab viimane koos naisega maale elama asuda. See aga tähendab Suzi jaoks, et ta on muust maailmast ära lõigatud, tundes aina süvenevat üksildust ja paranoiat. Abiks ei ole ka see, kui nende kõrvalmajja kolib Nora, kes paistab teadvat, millega Suzi on hakkama saanud.

Claire McGowani psühholoogiline põnevik „Teine naine“ (Pegasus, 2021) on püsinud Amazoni edetabeli tipus üle aasta. Raamat keskendub kolme naise loole, kes on omavahel rohkem seotud kui algul arvata võiks.

Suzi ootab oma esimest last, mis peaks olema rõõmus ja ootusärev aeg, kuid tema abikaasa teeb kõik, et naine end võimalikult ebamugavalt ning paranoiliselt tunneks. Kui nende kõrvalmajja kolib Nora, tundub Suzile, et ta on leidnud endale sõbra, kellega aega veeta ja keda ta ehk usaldada saab. Paraku saab iga päevaga aina selgemaks, et naine varjab midagi…

Kaugel eemal elab Elle, kelle elu on kõrvaltvaatajale ideaalne. Kuid kui abikaasa teda petab, tuleb päevavalgele saladus, mida Elle on endaga lapsepõlvest saadik kaasas kandnud – tema hingel on ühe inimese surm. Ja ta on valmis seda uuesti tegema.

Kuigi raamatu algus on veidi veniv ning lõppu jõudes tunnen juba aimavat, mis järgmiseks juhtub, on teosel siiski varuks meeldivaid üllatusi.